Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nicoleta Coșarcă: Majorarea salarială din sănătate ar presupune ”eforturi financiare” pentru Spitalul Județean și pentru pacienți

Dragoş Suciu

Publicat

în

Majorarea salarială din sănătate ar putea presupune eforturi financiare pentru Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, cât și pentru pacienți, pentru că nu există surse de finanțare, a precizat, luni, managerul instituției, Nicoleta Coșarcă.

”Atâta timp cât dai o Ordonanță și nu precizezi sursa de finanțare, ne întoarcem în 2012. În Ordonanța 70 din 4 noiembrie 2014 vorbim despre majorarea salariilor cadrelor medicale cu 100 de lei. Am citit fiecare cuvânt să văd care este sursa de finanțare. Nu este. Deci nu ne înșelăm. Acum, ați putea să-mi spuneți: se referă la anul 2015 și corect ar fi să se regăsească în proiectul de buget, care ar fi trebuit să fie postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe. Deocamdată nu avem ce studia. Dacă va fi, o să salutăm această idee. Ar fi o excepție de la regulă, pentru că regula a fost în 2012, când s-au reîntregit salariile, fapt care ne-a bucurat foarte mult, dar nu am avut sursă de finanțare pentru reîntregire. A însemnat 4 miliarde efort financiar lunar, pentru spitalul din Alba Iulia”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Managerul spitalului a precizat că majorarea salarială din sănătate, dacă va fi fără surse de finanțare, ar însemna un efort suplimentar de 123.000 de lei pe lună, pentru spital.

”Atâta vreme cât nu se va concretiza într-o sursă de finanțare, va trebui să luăm măsuri de reducere a costurilor pentru acoperirea acestui nou efort financiar. Înseamnă, practic, că va trebui să ne restrângem bugetul alocat medicamentelor și materialelor sanitare, pentru că restul costurilor sunt relativ fixe. Ne referim la utilități și la hrană”, a completat Nicoleta Coșarcă, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebată dacă pacienții ar ajunge să-și plătească medicamentele, Coșarcă a spus: ”Pacienții ar putea să-și plătească parțial medicamentele și materialele sanitare. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar nu văd altă soluție dacă nu se va transpune în creșterea tarifului pe caz ponderat sau o alocare din partea Ministerului pentru această diferență salarială”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea