Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nicolae Moldovan, funcționar de la Finanțe din Alba, reținut după ce a divulgat informații secrete unei persoane cercetate pentru șantaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Moldovan, un funcționar de la Administrația Finanțelor Publice Alba a fost reținut, joi, după ce a divulgat informații nedestinate publicității unei persoane cercetate pentru șantaj.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de Serviciul Judetean Anticoruptie Alba, un funcționar de la ANAF Alba a fost reținut după ce a informat o persoană cercetată pentru șantaj că organele de cercetare penală au solicitat date privind anumite conturi bancare.

”În fapt s-a reținut că, în luna iunie 2017, suspectul M.N. a folosit informații nedestinate publicității, cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate într-o altă cauză penală pentru comiterea infracțiunii de șantaj. În acest sens, M.N. a informat persoana respectivă că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deținute. În sarcina lui T.F. (Trifu Sorin) s-a reținut că a divulgat, inițial, aceste date colegului său M.N., în condițiile în care el a întocmit un răspuns solicitării organelor de cercetare penală. Faţă de suspectul M.N. a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore”, potrivit  Serviciului Judetean Anticoruptie Alba

Potrivit sursei citate, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat mai multe activități operative, ocazie cu care au fost puse în executare două mandate de aducere la sediul unității de Parchet, în vederea audierii, a numiților M.N. și T.F., funcționari cu funcții de execuție în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba.

Față de cei doi sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, folosirea în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii unor foloase necuvenite și divulgare fără drept de informații ce nu sunt destinate publicității.

Totodată, au fost ridicate înscrisuri, în legătură cu cauza, de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba. Până la finalizarea anchetei și pronunțarea unei decizii definitive în instanță, persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea