Rămâi conectat

Actualitate

Nicolae Ciucă, în discuții cu Ursula von der Leyen pentru înlocuirea plafonului pentru pensiile private: Ce au discutat premierul și Președinta Comisiei Europene

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Ciucă, în discuții cu Ursula von der Leyen pentru înlocuirea plafonului pentru pensiile private: Ce au discutat premierul și Președinta Comisiei Europene

Premierul Nicolae Ciucă și Ursula von der Leyen s-au întâlnit astăzi, în cadrul vizitei oficialului român la Bruxelles. Discuțiile au fost axate spre aderarea României la Spațiul Schengen, stadiul îndeplinirii recomandărilor în cadrul MCV și spre Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Guvernul României apreciază susținerea Comisiei Europene pentru extinderea Spațiului Schengen și contribuția esențială la avansarea calendarului privind aderarea României, care a cunoscut o nouă dinamică în ultimele luni. Concluzii foarte bune ale recentei misiuni de evaluare confirmă pregătirea țării noastre cu privire la acquis-ului Schengen și ne aduce mai aproape de îndeplinirea acestui obiectiv de țară”, a declarat Ciucă.

Premierul dorește înlocuirea plafonului de 9,4% din PIB cu un alt mecanism de referință. Potrivit unui comunicat al Guvernului, aceste ”ajustări” trebuie făcute ”pentru a răspunde nevoilor actuale ”.

”A arătat că Romania va insista și va continua discuțiile cu Comisia asupra jaloanelor legate de reforma sistemului de pensii, inclusiv pe înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB cu un alt mecanism de referință, pe menținerea în rezervă a producției de energie bazată pe cărbune și pe ajustări ale unor proiecte de infrastructură de transport.” – se arată în comunicat.

Prim-ministrul a menționat stadiul adoptării pachetului noilor legi ale justiției, subliniind că progresul din ultimele luni este o bună bază pentru un raport MCV pozitiv din partea Comisiei Europene.

El a amintit de angajamentul României pentru susținerea Ucrainei, inclusiv prin sprijinirea și integrarea refugiaților, respectiv a tranzitului de cereale. Șefa Comisiei Europene a apreciat eforturile autorităților si cetățenilor români pentru sprijinirea si integrarea refugiaților din Ucraina și pentru susținerea consistentă a tranzitului de cereale din Ucraina.

Ciucă se află astăzi și mâine într-o vizită de lucru la Bruxelles.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea