Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Municipiul Alba Iulia încurajează colectarea responsabilă a brazilor de sărbători: Container de mari dimensiuni va fi plasat lânga stadionului municipal ”Unirea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia încurajează colectarea responsabilă a brazilor de sărbători: Container de mari dimensiuni va fi plasat lânga stadionului municipal ”Unirea”

Începând cu data de 3 ianuarie 2024, în Alba Iulia se demarează o inițiativă ecologică menită să gestioneze eficient brazi de Crăciun după sărbători.

Astfel, un container de mari dimensiuni va fi amplasat la intrarea din spate a Stadionului Municipal „Unirea,” situat pe strada Septimius Severus, în proximitatea terenului secundar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această acțiune de colectare a brazilor de Crăciun reprezintă un parteneriat între Primăria Municipiului Alba Iulia și RER Vest, având ca scop încurajarea cetățenilor, firmelor și instituțiilor să nu arunce brazii de Crăciun la punctele obișnuite de colectare a gunoiului menajer. În schimb, aceștia sunt îndemnați să îi ducă în containerul special amenajat în spatele Stadionului Municipal.

Chiar dacă unii aleg să îl demonteze imediat după Revelion, conform tradiției, bradul poate fi păstrat până după 7 ianuarie, dată la care este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul. Totuși, există și persoane care optează să scape de el mai devreme, mai ales în cazul unui brad natural, care, după sărbători, începe să se usuce și să-și piardă acele.

Ce facem cu bradul după Crăciun depinde în mare măsură de natura acestuia. Cei care au ales un brad artificial îl pot depozita într-un loc sigur până la următoarea perioadă festivă, când îl pot reîmpodobi.

Dacă ai o grădină, poți alege să-l replantezi, în cazul in care acesta are radacinile intacte, pentru a-i prelungi viața, dar pentru cei care locuiesc la bloc și doresc să scape de el, aruncarea trebuie făcută cu responsabilitate.

Este important să ținem cont că bradul nu trebuie aruncat aleator în spațiile publice, ci trebuie dus la gunoi, unde echipele responsabile pentru colectarea deșeurilor îl vor prelua. Unele orașe au chiar amenajate centre speciale unde brazii sunt colectați în vederea prelucrării ulterioare de către echipele de salubrizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea