Rămâi conectat

Politică Administrație

Moții și-au comemorat eroii Revoluției din 1989 în Piața Universității din București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sacrificiul suprem de care au dat dovadă eroii Revoluției din 1989, care a dus la abolirea dictaturii și instalarea democrației în România – după 24 ani – moții s-au deplasat la București, în Piața Universității pentru a-și aduce prinosul de recunoștință.

Un număr de 50 moți din orașele Câmpeni și Abrud, respectiv  din comunele Bistra, Lupșa, Sohodol, Albac și Roșia Montană au plecat în data de 21 decembrie spre capitala României pentru a participa la comemorarea eroilor Revoluției.

Intrarea moților în Piața Universității pe ritmul binecunoscutului imn “Din Țara Moților noi am venit!” a fost primită cu aplauze și admirație de către miile de participanți la eveniment.

Depunerea coroanei intitulată Țara Moților la Monumentul Eroilor Revoluției a reprezentat începutul acțiunilor comemorative.

Evenimentul a fost urmat de un marș din Piața Universității către Palatul Victoriei. Pe durata marșului, au fost momente de reculegere, au fost scandate lozinci în cinstea eroilor, precum și lozincile scandate cu regularitate la mitingurile de protest din ultimele trei luni din Câmpeni: „Uniți, salvăm Roșia Montană!”, „Uniți, salvăm Munții Apuseni!”, „Uniți, salvăm toată România!”.

Cei prezenți la comemorarea eroilor Revoluției, veniți din Țara Moților, au făcut legământul de suflet de a se întoarce în fiecare an pentru a cinsti memoria tinerilor eroi ai evenimentelor din decembrie 1989.

Fundația Pro Munții Apuseni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea