Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Moș Crăciun există! Claudiu Petruț din Săliștea a strâns peste 10.000 de lei și va duce cadouri de Crăciun la peste 200 de copii din comună

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moș Crăciun există! Claudiu Petruț din Săliștea a strâns peste 10.000 de lei și va duce cadouri de Crăciun la peste 200 de copii din comuna sa

Printre copii, cu sacul plin de cadouri, așa își va petrece un tânăr din Săliștea, județul Alba, sărbătorile de iarnă.

Claudiu Petruț este un tânăr originar din Cugir care s-a mutat de mai mulți ani în Săliștea. Spre finalul lunii noiembrie, acesta se transformă în Moș Crăciun pentru copiii din localitate și împarte tuturor daruri. Trece pe la fiecare familie, despre care ştie că are copii, dar și pe la cei nevoiași. Anul acesta are o listă cu peste 200 de copii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: FOTO Apel UMANITAR pentru o familie cu 8 copii din Alba: Trăiesc într-o cameră cu două paturi, fără jucării, haine și încălțăminte

Cum reușeste acesta însă să aducă bucurie sutelor de micuți din comuna sa? Claudiu îmbină perfect dragostea pentru porumbei și dorința de a face bine și de a-și ajuta semenii.

Claudiu este pasionat de mic copil de porumbei și de creșterea lor, participând la numeroase competiții în cadrul FCPR. Bărbatul îi susține totodată și îi promovează pe viitorii columbofili.

În anul 2022, în urma unui incendiu, tânărul și-a pierdut crescătoria și în jur de 300 de porumbei. Cu toate acestea, tânărul nu s-a dat bătut și ”a renăscut” din propria cenusă, fapt care l-a determinat să întorcă binele și ajutorul primit.

Astfel, încă de Crăciunul trecut, acesta a devenit Moș Crăciun pentru prichindeii din comună.

Anul acesta, Claudiu a organizat spre finalul lunii noiembrie o licitație, pentru a strânge banii necesari și a continua acțiunea începută în 2022: ”Au fost donați 19 porumbei, atât personali, dar și 4 de-ai colegilor. Bineînțeles, am primit și sprijinul prietenilor care au donat diferite sume și pe această cale le mulțumesc din suflet! Am reușit să strângem peste 10.000 lei și vom face peste 200 de copii fericiți cu cadorile pe care le vom achiziționa”, povestește Claudiu pentru Ziarul Unirea.

Cu banii strânși, pe lângă cadourile pentru copii, bărbatul va îmbrăca din cap în picioare și 5-10 copii care provin din familii sărace din Săliștea și va dona daruri și pentru Târgul de Crăciun organizat în localitate înainte de sărbători.

Moșul va duce cadourile cu sania trasă de cai sau cu trăsura, în funcție de condițiile meteo.

De anul viitor, Claudiu a decis să se retragă din competițiile din cadru FCPR și să concureze doar pe columbodroame, pentru a avea mai mult timp pentru el, dar și pentru a juca la premii substanțiale și facilități mai multe, având astfel posibilitatea de a dona o parte din banii câștigați spre cazuri sociale și de tineret.

”Organizez astfel de evenimente caritabile pentru copii nu doar cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, ci și pentru a marca alte evenimente fericite. Mă regăsesc în bucuria copiilor și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru puterea de a continua după pierderea crescătoriei în incendiul de anul trecut. Am renăscut din propria cenușă și consider că trebuie să ofer și celorlalți!”, a concluzionat Claudiu Petruț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea