Rămâi conectat

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii oraşului Cugir şi a drumurilor forestiere, transport public cu mijloace nepoluante, piste de biciclete, sisteme video de monitorizare a traficului – pe lista celor mai importate obiective ale administraţiei de la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru anul 2017, administraţia locală de la Cugir urmăreşte accesarea cât mai multor proiecte şi atragerea de fonduri europene. Printre cele mai importante obiective avute în vedere este modernizarea infrastucturii oraşului, dar şi a localităţilor aparţinătoare.

Proiectul de finanţare pentru axa 32 îşi propune, pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, şi dezvoltarea mijloacelor de transport alternative, însemnând mijloace de transport nepoluante, fie că este vorba de autobuse electrice sau hibride, fie de realizarea de piste pentru biciclete sau trotuare pietonale, dar şi de un sistem video modern de monitorizare a traficului din oraş.

„Ne gândim şi suntem în curs de pregătire a unui proiect pe acest domeniu. Avem aprobat şi un plan de mobolitate urbană, s-a lansat şi ghidul care este în dezbatere publică pentru 30 de zile, iar de la începutul lui iulie se pot depune proiecte pe această axă”, spune primarul oraşului, Adrian Teban.

Un alt proiect se referă la modernizarea drumurilor forestiere, care pe lângă utilitatea pentru exploataţiile forestiere, asigură şi legătura Cugirului cu satele de munte. „Nu sunt foarte mulţi locuitori în satele de munte, dar pentru noi au o importanţă deosebită, este un mediu sănătos acolo, iar produsele alimentare ale localnicilor se vând în toate pieţele din oraş, iar accesul este cea mai mare problemă a acestor oameni”, a mai transmis Adrian Teban.

Împreună cu Ocolul Silvic Sâpcea au fost identificate drumurile care îndeplinesc punctajul necesar pentru a intra la finanţare, fiind vorba de drumurile de pe valea Prihodiştii spre Frăsinei, valea Gruşerii care asigură accesul al Mugeşti şi Călene şi drumurile forestiere de la valea Spinului, Feţeni şi pârâul Afinetului.

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea