Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Modelul-cadru pentru proba scrisă la titularizare, publicat de Ministerul Educației

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modelul-cadru al structurii probei scrise din cadrul concursului de titularizare, pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar în anul 2012 a fost a publicat pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

Examenul va avea loc pe 2 august,  iar lucrările vor fi corectate în alte judeţe decât cele de unde provin candidaţii.

Proba scrisă va cuprinde, pentru fiecare dintre disciplinele/ domeniile/ specializările la care se va susţine concursul, două subiecte, fiecare notat cu câte 45 de puncte. Se vor acorda 10 puncte din oficiu, iar nota finală se va calcula prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare.

Toate subiectele vor fi obligatorii, iar timpul de lucru efectiv va fi de 4 ore.
Subiectele vizează aplicarea conceptelor generale de metodică utilizând conţinutul ştiinţific al disciplinei/ disciplinelor de specialitate. Astfel, subiectele vor urmări:
* perspective practic-aplicative, ilustrări şi exemplificări, realizare de analize critice ale diferitelor aspecte abordate
* calitatea, consistenţa, structurarea şi coerenţa ideilor şi a exemplificărilor
* modalitatea de formulare a opiniilor şi pertinenţa argumentărilor
* corectitudinea conţinutului ştiinţific
* utilizarea adecvată a limbajului de specialitate

Pentru toate disciplinele de concurs (cu excepţia celor de: educaţie fizică şi sport, kinetoterapie, profesori documentarişti, consiliere psihopedagogică, psihopedagogie specială, terapie educaţională complexă şi integrată), subiectul I va fi elaborat din perspectiva abordării didactice a unor secvenţe/ unităţi de învăţare din programa/ programele şcolare în vigoare pentru disciplina/disciplinele la care se susţine concursul și poate cuprinde itemi semiobiectivi şi/ sau subiectivi.

Subiectul al II-lea va fi centrat pe problematica proiectării şi realizării evaluării competenţelor dobândite de elevi şi prevăzute în programa/ programele şcolare în vigoare pentru disciplina/ disciplinele la care se susţine concursul. Acest subiect vizează demonstrarea competenţelor de evaluare ale cadrului didactic în contextul procesului instructiv-educativ pentru disciplina de concurs.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea