Rămâi conectat

Politică Administrație

Model de contract de consultanţă pentru beneficiarii PNDR 2014-2020 – publicat pe site-ul AFIR

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AFIR pune la dispoziţia beneficiarilor PNDR 2014-2020 un model de contract de consultanţă

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale vine în sprijinul beneficiarilor PNDR prin publicarea pe site-ul oficial a unui model orientativ de Contract de Prestări Servicii de Consultanţă. Demersul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) vine în urma dezbaterilor avute cu beneficiari Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, care au solicitat îndrumări cu privire la conţinutul şi clauzele contractelor de consultanţă, precum şi ca urmare a observaţiilor făcute de experţii AFIR în procesul de a verificare a proiectelor.

„Modelul de contract este unul consultativ, menit să îi ajute pe beneficiarii ONDR 2014-2020 în ceea ce priveşte încheierea de contracte de consultanţă, pentru a preveni eventualele neînţelegeri pe parcursul implementării proiectelor de investiţii. AFIR nu poate impune un anumit tip de contract, pentru că nu ne putem amesteca în relaţia dintre două entităţi private – beneficiarii şi firmele de consultanţă.

Precizăm că încheierea contractelor de consultanţă rămâne la aprecierea atât a beneficiarilor cât şi a firmelor de consultanţă. Nu este nimic impus, cu atât mai mult cu cât beneficiarii îşi pot scrie şi implementa singuri proiectul. Modelul de contract este doar un exemplu”, a declarat directorul general adjunct al AFIR, Nicolae Popa. Modelul de contract are un caracter orientativ şi de recomandare. Acest model se regăseşte la secţiunile dedicate fiecărei sub-Măsuri din PNDR, pe site-ul oficial al AFIR, respectiv www.afir.info.Termenii Contractului de Prestări Servicii de Consultanţă vor fi stabiliţi de către potenţialul beneficiar al finanţării PNDR, care are dreptul de alege condiţiile pe care le consideră avantajoase pentru accesarea fondurilor europene şi implementarea cu succes a proiectului. Obiectul contractului pe care potenţialul beneficiar îl va încheia cu societatea de consultanţă aleasă de către acesta, îl reprezintă executarea de către societatea de consultanţă a serviciilor de asistență de specialitate şi întocmirea documentaţiilor necesare în scopul implementării proiectului cu sprijin financiar de la bugetul Uniunii Europene, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR).

Tot cu caracter orientativ şi de recomandare, AFIR pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari ai PNDR 2020 prin intermediul site-ului oficial o listă a firmelor de consultanţă care oferă servicii în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale. ”Facem precizarea expresă că aceste firme nu sunt validate de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi nici agreate sau ierarhizate. Adăugarea societăţilor de consultanţă în lista se realizează în urma completării unui formular tip prin care AFIR solicită furnizarea unor informaţii minime pe care le afişează spre informare pe pagina oficială. Alegerea societăţii de consultanţă este un act benevol al potenţialului beneficiar al PNDR.” Subliniază Nicolae Popa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea