Rămâi conectat

Curier Județean

Mobilitatea lucrătorilor de tineret din cadrul proiectului “Learning by teaching non-formal education” a ajuns la final

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminica, 17 mai, s-a finalizat mobilitatea lucrătorilor de tineret efectuată în cadrul proiectului international Learning by teaching non-formal education, implementat de către Asociația C.R.E.D.E. – Centrul de Resurse pentru Educație, Dezvoltare și Excelență, cu sediul în Alba Iulia, în parteneriat cu organizații din cinci țări promotoare (Bulgaria – Orenda Foundation, Croația – Kreativno-edukativna udruga Putujuci Zmaj, Italia – L’Isola che non c’è, Lituania – Agluonenu jaunimo studija, Spania – OportunidadEuropa).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proiectul, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea cheie K1, este implementat în perioada 1 februarie – 1 iulie 2015. În cadrul mobilității lucrătorilor de tineret desfășurată în perioada 7-17 mai a.c., au luat parte un număr de 24 de participanți. Pe parcursul trainingului, aceștia au acumulat cunoștințe noi cu privire la caracteristicile educatiei non-formale, formale și informale și la stilurile de învățare, înțelegând modul în care metodele non-formale facilitează procesul de învățare.

Totodată, ei și-au dezvoltat abilitățile de a lucra în echipă, de a susține un debriefing și de a folosi animația socio-educativă drept componentă a metodelor non-formale de educație. Mai mult, lucrătorii de tineret au dezvoltat noi metode de educație non-formală, pe care le-au implementat alături de copiii Centrului Social ”Sfânta Macrina” și copiii din cadrul Asociației Sfântul Stelian, ambele cu sediul în București. Totodată, ei au conștientizat persoanele cu care au intrat în contact cu privire la necesitatea implicării active în îmbunătățirea vieții tinerilor care provin din sistemul instituționalizat, utilizând metode non-formale de educație. Împreună, au dezvoltat o broșură în cadrul căreia sunt cuprinse experiențele participanșilor, alături de metodele de educație non-formală create.

Mai mult, participanții la proiect au dezvoltat, prin prisma interacțiunii lor cu copiii celor două centre/asociații, atitudini de înțelegere a tinerilor cu oportunități reduse și de compasiune, îmbunătățindu-și spiritul empatic și incluziv, dar și dorința de implicare în îmbunătățirea vieții acestora. În același timp, ei au contribuit la dezvoltarea personală a tinerilor prin activitățile desfășurate,

Astfel, programul de activități stabilit pentru perioada 7-17 mai a cuprins atât sesiuni de formare și învățare activă, cât și sesiuni practice. La finalul celor 10 zile, aceștia au primit –în unanimitate- un certificat Youthpass, care descrie și validează experiența de învățare nonformală și informală dobândita în cadrul proiectului.

Programul Erasmus+, prin care prezentul proiect este finanțat, este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, implementat în perioada 2014-2020. Acesta are ca scop stimularea dezvoltării competențelor și a capacității de inserție profesională și sprijinirea modernizării sistemelor de învățământ, de formare profesională și pentru tineret.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea