Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Mircea Hava în inspecţie pe şantierele de modernizare a străzilor din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a efectuat un tur de evaluare a stadiului lucrărilor de reparaţie capitală şi modernizare a celor 24 de străzi din Oraşul de Jos, incluse într-un proiect pentru care administraţia locală albaiualiană a obţinut finanţare din fonduri europene. Este vorba despre străzi dotate cu toate reţelele edilitare astfel încât, la finalizarea lucrărilor de modernizare carosabilul şi trotuarele să nu mai fie sparte pentru lucrări la reţele şi intervenţii pentru o perioadă de cel puţin cinci ani. De aceea, anterior demarării efective a lucrărilor pe fiecare stradă în parte primăria a încercat şi a reuşit să coroboreze propriile investiţii cu cele a deţinătorilor de reţele. Acesta este motivul pentru care pe unele străzi lucrările au durat mai mult.

            În prezent au fost finalizate lucrările pe 16 străzi: Nicolae Titulescu, Lucian Blaga, Munteniei, Mihai Viteazul, Traian – până la intersecţia cu strada Dimitrie Cantemir, Dobrogei, Bucureşti, Gheorghe Doja, Oituz, Simion Balint, Florilor, Morii, Petre Dobra, Locotenent Erou Popa Laurean, Iaşilor – până la autogară, Maramureşului. Totuşi aici mai sunt de executat marcajele, dar acestea vor fi făcute în aşa fel încât să nu jeneze în niciun fel traficul. Sunt în stadiu avansat de execuţie străzile Mărăşti, Libertăţii, Siretului, Plevnei şi Călăraşi, unele aşteptând al doilea strat de asfalt şi altele ambele straturi, dar asta abia după ce temperaturile exterioare vor depăşi constant 10 grade Celsius. În perioada imediat următoare vor începe lucrările şi pe străzile Livezii şi Ion Arion (fostă Crinului).

Proiectul „Reparaţie capitală străzi cu dotare tehnico-edilitară în municipiul Alba Iulia” are o valoare de 34,5 milioane de lei din care 28 de milioane de lei sunt fonduri europene. Proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 şi este parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia. Lucrările de execuţie la acest proiect au început în toamna anului 2010 iar recepţia este programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea