Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul Ponta fură de la albaiulieni 20 de miliarde de lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

A fost nevoie de 20 de ani ca să înţelegem că bâlciul deşertăciunilor politice româneşti, cu puternic iz de stânga, nu va înceta să ne şocheze, cu fiecare nouă ieşire la rampă. După 20 de ani, banii alocaţi primăriilor se taie după bunul plac al unui guvern venit cu pluta pe conducta unei democraţii prost înţelese şi de un absurd apocaliptic.

Nu mai puţin de 20 de miliarde alocate municipalităţii din Alba Iulia pentru lucrări urgente de infrastructura programate în 2012 au „disparut” brusc, peste noapte, şi mai ales peste puterea de înţelegere a albaiulienilor. Astfel, Alba Iulia s-a trezit şi cu temele făcute şi cu banii luati, în postura ingrată de a se pune pe pauză şi de a aştepta vremuri mai bune şi guverne mai normale. Asta deşi toate proiectele care urmau să fie finanţate din cele 20 de miliarde erau gata scrise şi avizate, în aşteptarea fondurilor care să permită demararea lucrărilor.

„Sunt şocat, uimit complet de felul ăsta absolut inacceptabil de a dispune de banii unui oraş, fără niciun fel de motivaţie reală, alta decât acea că primarul şi administraţia de acolo au altă culoare politică decât tine şi paternerii tăi politici. Mă doare cu atât mai tare că e vorba chiar de Alba Iulia şi de banii cu care ne pregăteam să demarăm câteva proiecte importante, esenţiale, pentru dezvoltarea oraşului. Administraţia n-ar trebui să aibă niciun fel de legătură cu politică, iar priorităţile oraşului şi bunăstarea oamenilor din oraş n-ar trebui decise, sub nicio formă, într-un astfel de mod iresponsabil, doar pentru că aşa dictează interesul politic electoral al USL-ului”, afirmă Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

La Alba Iulia, cele 2 milioane de lei acordate primăriei prin Hotărârea de Guvern nr. 255/2012 urmau să ajungă în obiective de interes pentru peste 4000 de albaiulieni. Reabilitarea reţelei de apă din cartierul Tolstoi, refuncţionalizarea spaţiului public în cartierul Tolstoi şi construirea unui dispensar uman la Pâclişa, locuri de joacă pentru copiii din Ampoi I şi din zona Vasile Goldiş sunt doar câteva din proiectele pe care primăria urma să le demareze. Este regretabil cum patima politică privează comunităţi întregi de accesul la utilităţi moderne şi pune piedici administraţiilor locale. Deciziile impulsive de tipul celei luată de Victor Ponta în prima şedinţă de Guvern pe care a condus-o aduc atingere intereselor directe ale românilor, ale albaiulienilor. Victor Ponta nu face decât să continue maniera de subjugare totală a localităţilor din România conduse de primari de altă culoare politică decât cea pe gustul său. Această metodă de tortură a comunităţilor care depind inclusiv de banii de la Guvern a fost brevetată de regimurile PSD-iste şi a condus la grave disparităţi de dezvoltare la nivelul României.

Aşteptăm cu interes votul consilierilor locali ai USL, la rectificarea bugetară ce se va face la următoarea şedinţă de Consiliu Local. Aceiaşi consilieri locali care în 20 aprilie au votat împotriva banilor pe care Alba Iulia urma să îi primească pentru proiectele atât de necesare comunităţii noastre.

Aceasta a fost una dintre primele măsuri pe care a avut grijă să le ia guvernul Ponta. Care-i poanta ? Nu e niciuna, din păcate. A fost nevoie doar de un moft al nou instalatului prim-ministru, pentru ca viitorul unor cartiere, străzi, al unor locuri de joacă din Alba Iulia să devină incert.

Biroul de presă al Partidul Democrat Liberal Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea