Rămâi conectat

Politică Administrație

”Mirajul creșterii salariului minim pe economie!” – declarație politică a deputatului PNL de Alba Sorin Bumb

Ziarul Unirea

Publicat

în

Domnule Preşedinte, Stimaţi colegi,

Mărirea salariului minim pe economie la 1450 lei, măsură aflată în programul de guvernare al Guvernului Grindeanu, a intrat în vigoare, de la 1 februarie. Această mărire de salariu este însă un cadou otrăvit făcut românilor de către guvernul PSD.

Numeroși analiști economici au avertizat că economia românească nu este încă pregătită să susțină această creștere de salarii. Astfel, efectele ei, în loc să fie unele pozitive, vor fi mai degrabă negative, punând o mare presiune pe umerii angajatorilor și determinându-i pe unii dintre aceștia să concedieze oameni sau să lucreze cu oameni angajați la negru, virând către economia subterană. Se crează astfel un cerc vicios, ce va duce la pierderea de locuri de muncă, la creșterea șomajului în rândul categoriilor celor mai vulnerabile – tinerii și cei trecuți de 50 de ani, la încasări mai mici la buget, la scăderea puterii de cumpărare a românilor.

Stimați colegi,

Nu trebuie să utiăm că România este o țară cu o pondere mare a persoanelor cu venituri reduse și este nevoie de măsuri pentru ajutorarea acestor oameni. Este nevoie însă de măsuri sustenabile, bine gândite, nu de acțiuni ce dau bine doar la televizor, precum această creștere a salariului minim, ce a fost făcută doar din rațiuni politice și electorale.

Nefiind corelată cu economia reală, cu creșterea economică, cu performanțele pieței reale a muncii sau cu crearea de noi locuri de muncă, această mărire artificială de venituri îi va determina pe patroni și pe angajați deopotrivă să fie complici împotriva statului, pentru a supraviețui. Cazurile de muncă la negru se vor înnmulți, indiferent de sancțiunile ce se aplică, pentru că sărăcia este cea care îi determină pe mulți dintre români să accepte orice formă de angajare. Doar în 2016, potrivit datelor oficiale, 1,5 milioane de persoane munceau la negru, producând economiei naționale o pierdere de peste 2 miliarde de euro anual.

Iată de ce, această mărire a salariului minim pe economie nu este o măsură de ajutorare a celor cu venituri mici ci este doar un gest pur politicianist; praf în ochii românilor!

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea