Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Victor Negrescu: Susținem menținerea unei cooperări strânse cu Austria în contextul exercitării succesive a Președinției Consiliului Uniunii Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat, luni, 12 martie 2018, o vizită de lucru în Austria, care a inclus întrevederi cu ministrul federal pentru Afaceri Europene în cadrul Cancelariei Federale, Gernot Blümel, cu președintele Comisiei de Politică Externă a Consiliului Național, Andreas Schieder, și cu Barbara Kaudel-Jensen, consilier al cancelarului austriac pe politică externă și europeană.

În cadrul consultărilor, cele două părți au reiterat angajamentul pentru consolidarea relațiilor bilaterale și a cooperării în domeniul afacerilor europene, în contextul preluării succesive a Președinției Consiliului Uniunii Europene de către Austria, în semestrul al doilea din 2018, și de către România, în primul semestru al anului 2019. Oficialii au evidențiat totodată obiectivul comun al celor două viitoare Președinții de a contribui la promovarea unei agende europene bazate pe unitatea şi coeziunea proiectului european.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a trecut în revistă principalele dimensiuni ale agendei de lucru a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și evoluția procesului de pregătire la nivel intern. În context, a exprimat disponibilitatea autorităților române de a menține un dialog susținut cu oficialii austrieci, atât la nivel tehnic, cât și politic, pe o serie de dosare aflate în prezent pe agenda europeană, fiind discutate, cu precădere, aspecte legate de procesul de reflecție privind viitorul Uniunii, negocierile Brexit și cele pe tema viitorului cadru financiar multianual post-2020.

„Dialogul și cooperarea cu Austria și cu ceilalți parteneri ne permit să asigurăm în mod pragmatic și eficient gestiunea dosarelor europene de actualitate, precum și demersurile în pregătirea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Susținem continuarea discuțiilor pentru consolidarea Uniunii Europene în baza unor abordări unitare şi incluzive, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor săi, inclusiv a cetățenilor români“, a subliniat Victor Negrescu.

În același timp, au fost abordate oportunitățile de promovare comună a Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării în contextul mandatelor succesive ale celor două țări la Consiliul Uniunii Europene, dar și a deținerii de către România a președinției strategiei în perioada noiembrie 2018 – noiembrie 2019.

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării este o inițiativă de succes a României și Austriei la nivel european, iar noi ne dorim ca această formă de colaborare regională să cunoască o dezvoltare continuă în perioada următoare“, a declarat Victor Negrescu.

În contextul discuțiilor la nivel continental privind revizuirea regulamentelor de coordonare în materie de securitate socială, oficialul român a reiterat importanța respectării de către toate statele membre a accesului nediscriminatoriu la securitatea socială, în corelație cu libertatea fundamentală de circulație a cetățenilor europeni în spațiul comunitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea