Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Victor Negrescu: „Suntem pregătiți pentru a asigura Președinția din umbră la Consiliul Uniunii Europene în timpul mandatului Austriei“

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marți 26 iunie 2018, la Bruxelles, la reuniunile Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale Art. 50. Reuniunea miniștrilor pentru afaceri europene din statele membre ale Uniunii Europene a vizat abordarea unui schimb de opinii asupra agendei adnotate a Consiliului European din 28-29 iunie 2018, care cuprinde următoarele subiecte: migrație; securitate și apărare; locuri de muncă, creștere și ocupare; inovare și digital; Cadrul Financiar Multianual post-2020 şi relațiile externe ale Uniunii. 

Discuțiile au mai inclus stadiul implementării Acordului Inter-Instituțional privind o mai bună legiferare, Extinderea și Procesul de Stabilizare și Asociere, respectiv tematici subsumate Semestrului European. În marja reuniunii Consiliului Afaceri Generale, oficialul român a participat la un dejun cu comisarul european pentru buget şi resurse umane, Günther Oettinger, având ca temă Cadrul Financiar Multianual post-2020. 

„Pentru a asigura un start pozitiv și puternic al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, suntem pregătiţi să ne asumăm Preşedinţia din umbră, în timpul mandatului ce va fi deţinut de Austria, în a doua jumătate a acestui an, ceea ce implică un plus de responsabilitate şi pragmatism în urmărirea proceselor de negociere, inclusiv la nivel de trialog cu Parlamentul European şi Comisia Europeană. În acest sens țara noastră este deja implicată în tot procesul de negociere privind viitorul Cadru Financiar Multianual, scopul nostru fiind acela de a asigura un viitor buget acceptat de statele membre, cu un impact pozitiv pentru cetățenii europeni“, a declarat Victor Negrescu. 

În cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale Art. 50, negociatorul-șef al Comisiei Europene, Michel Barnier, va prezenta stadiul negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit privind Brexit, cu accent pe finalizarea lucrărilor privind chestiuni aferente retragerii; aspecte legate de frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord şi discuții privind cadrul viitoarei relații cu Marea Britanie, în pregătirea reuniunii șefilor de stat sau de guvern în formula UE 27 de vineri, 29 iunie 2018.

„România este pregătită pentru a face față oricăror situații generate de Brexit printr-o abordare coordonată, predictibilă și proactivă. Prioritatea noastră, la momentul actual, vizează depășirea impasului inerent oricărui proces de negociere și agrearea unui acord de retragere în care să fie inserate toate angajamentele asumate deja de partea britanică, inclusiv în privinţa garantării drepturilor cetăţenilor europeni care trăiesc, lucrează şi studiază în Regatul Unit, document care ar deschide calea unei viitoare relații aprofundate între Uniunea Europeană și Marea Britanie“, explică ministrul delegat pentru Afaceri Europene. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea