Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Turismului: „Avem o creştere totală a numărului de turişti de 37%, de la 3,2 milioane la 4,4 milioane”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Turismului: „Avem o creştere totală a numărului de turişti de 37%, de la 3,2 milioane la 4,4 milioane”

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că în anul 2022, faţă de anul 2021, se înregistrează o creştere totală a numărului de turişti de 37%, de la 3,2 milioane la 4,4 milioane, el arătând că în primele şase luni ale anului sunt deja 600.000 de turişti străini, o creştere de 200% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează News.ro.

”Avem la dispoziţie, în acest moment, o raportare din partea INS, cu privire la anumiţi indicatori din turism, pentru primele şase luni şi ele spun următorul lucru: În 2022, faţă de anul 2021, avem o creştere totală a numărului de turişti de 37%, de la 3,2 milioane la 4,4 milioane”, a spus Cadariu.

El a precizat că, ”pe categorii, turiştii români, în cursul anului trecut au fost 3 milioane, în primele 6 luni ale acestui an, 3,8 milioane, o creştere de 23%” .

”În ceea ce priveşte turiştii străini, în cursul anului trecut, au fost în primele 6 luni 200.000 de turişti, anul acesta, la 30 iunie avem deja 600.000 de turişti, o creştere de 200%, asta în condiţiile în care în întregul an 2021 în România au sosit doar 840.000 de turişti străini”, a afirmat Cadariu.

”În acest moment, suma totală a voucherelor pentru salariaţii din sectorul bugetar, emise deja, este de 252 de milioane de euro”, a mai spus el.

Ministrul a mai arătat că, din păcate, sunt în situaţia în care constată că nu toate instituţiile publice din România au îndeplinit acest obiectiv.

Astfel, spune ministrul, potrivit datelor Ministerului Finanţelor potrivit cărora în acest moment în România sunt 1,2 milioane de salariaţi în sectorul bugetar, şi un astfel de voucher are valoarea de 1.450 de lei, ar fi trebuit ca suma investită în vouchere de către aceste instituţii să ajungă deja la 350 de milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea