Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Municii: Cei care cumulează pensie cu salariul de la stat sunt obligați ca în 30 de zile să-și exprime opțiunea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raluca Turcan, ministrul Municii, a anunțat la finalul unei ședințe de Guvern faptul că bugetarii care încasează și pensie au timp 30 de zile de la publicarea legii care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat pentru a opta pentru una din cele două.

Guvernul a aprobat în primă lectură proiectul de lege, iar săptămâna viitoare acesta ar urma să fie trimis Parlamentului.

Turcan a explicat că proiectul prevede posibilitatea continuării activității până la vârsta de 70 de ani pentru persoanele care îndeplinesc vârsta de pensionare.

„Vorbim de o opțiune, un drept, nu de o obligație”, a subliniat Turcan.

Prevederea este valabilă atât pentru sectorul public, cât și pentru sectorul privat și persoanele respective pot să revină asupra acestei opțiuni și să se întoarcă la pensie înainte să împlinească 70 ani.

„Un salariat care ajunge la vârsta legală de pensionare și dorește să muncească mai departe depune o cerere și e suficientă pentru a-și putea continua activitatea. În sectorul public însă, atunci când optează pentru prelungirea continuării activității, atunci se suspendă dreptul la pensie. Cei care cumulează pensie cu salariul la stat au obligația ca în 30 de zile de la publicarea actului normativ să-și exprime opțiunea, iar angajatorii trebuie să îi informeze”, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul muncii a precizat că în prezent în sistemul public sunt aproximativ 35.000 de persoane care cumulează pensia cu salariul.

Raluca Turcan a precizat că prevederile legii nu se referă la persoanele care sunt în pensie din sistemul de apărare și ordine publică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Bogdan Ilea

Publicat

în

ASTĂZI: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații Traficul rutier este restricționat miercuri, 8 mai 2024, pe autostrada A10, sensul de deplasare Sebeș-Turda, pentru efectuarea unor lucrări de reparații. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic, care impun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea