Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: Guvernul are în vedere o plafonare a preţurilor la carburanţi în benzinării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat că Guvernul are în vede o măsură „de acest gen” când a fost întrebat despre plafonarea preţurilor la carburanţi.Iniţial, Teodorovici vorbise doar despre intenţia de eliminare a supraaccizei, care ar ieftini benzina şi motorina cu 38 de bani pe litru.

„Discutăm cu cei de la Consiliul Concurenţei pentru a găsi o formulă legală ca această scădere să se regăsească în economie şi la nivelul fiecărui consumator”, a declarat Teodorovici, potrivit observator.tv.

Întrebat dacă o soluţie în acest sens ar putea fi o plafonare a preţurilor carburanţilor, ministrul a răspuns: „Ceva de acest gen, dar trebuie să găsim o formulă legală cu cei de la Consiliul Concurenţei”.

Eugen Teodorovici a vorbit public de mai multe ori despre intenţia de a elimina supraaccizala carburanţi, posibil în acest an.”Am lansat o idee în Guvern, se discută acest lucru în cadrul Guvernului şi ca să o spun comun, am propus eliminarea supraccizei la combustibil, ceea ce va conduce la scăderea preţului la pompă. În primă fază ai o scădere în ceea ce priveşte veniturile la buget, dar pe termen lung vei avea o creştere prin creşterea consumului.”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3, la finalul lui februarie. Anterior, ministrul vorbise despre această intenţie la postul public de televiziune.

„Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanţe vizavi de supracciză, până la final de an. Vom face o analiză de oportunitate. Prima acţiune în România este să spui că vei avea un minus pe buget, dacă scoţi o taxă, dar trebuie să te uiţi la efectele de runda a doua. Dacă o astfel de taxă poate produce efecte pozitive în economie, este foarte bine”, a spus Teodorovici, la TVR.

Dacă reducerea de taxă se va aplica pe baza aceluiaşi calcul, înseamnă că atât benzina cât şi motorina ar trebui să se ieftinească cu circa 38 de bani pe litru.

Ministrul nu a vorbit însă niciodată până acum despre o plafonare a preţurilor la pompă.

Carburanţii s-au scumpit puternic la pompele din România în utimul an, în condiţiile în care a fost reintrodusă supraacciza, toamna trecută şi, mai a ales în contextul în care petrolul a depăşit pragul de 85 de dolari pe baril, cu 60% mai mult faţă de începutul anului. Astfel, potrivit statisticilor Comisiei Europene din prima parte a acestei luni, preţul mediu este acum, în România, de 5,8 lei litrul de benzină şi 5,94 lei litrul de motorină, sortimente standard. În decembrie anul trecut, preţurile erau de 5,16, respectiv 5,27 lei litrul.

Circa jumătate din preţul carburanţilor este dat de taxe.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea