Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educaţiei vrea ca profesorii suspectaţi de fraude la examene să fie scoşi din învăţământ

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma numeroaselor cazuri de fraudă a examenului de Bacalaureat, culminâd cu cel de la liceul „Dimitrie Bolintineanu” dar şi din învăţământul superior, Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, consideră că profesorii implicaţi în astfel de procese la diferite examene trebuie eliminaţi pentru totdeauna din sistem, dar urmează să analizeze dacă acest lucru este posibil din punct de vedere legal.

„Avem, din păcate, aceste cazuri, profesori, cadre didactice implicate în procesul de fraudă. Din acest moment începe o procedură juridică şi trebuie să fim foarte atenţi să nu cumva să greşim. Din punctul meu de vedere, eu i-aş scoate din învăţământ azi şi şi i-aş scoate pentru totdeauna. Însă trebuie să lucrăm cu juriştii, juriştii de la Ministerul Educaţiei, juriştii de la inspectorate şi să vedem care sunt instrumentele legale pentru a clarifica acest lucru”, a declarat luni ministrul Educaţiei.

Pricopie consideră că ar trebui modificată şi legislaţia pentru că este prea indulgentă cu asemenea cazuri.

„Am mai avut diverse situaţii în care noi am considerat că nu este potrivit să reprimim în sistem persoane care au fost condamnate sau apropo de situaţia aceasta a fraudei la diferite examene.Legislaţia încă este indulgentă, iar noi vom lucra cu Ministerul Justiţiei în următoarele luni astfel încât legislaţia, nu vreau neapărat să fie dură, dar trebuie să fie corectă. O persoană, un profesor, care decide să intre într-o astfel de ecuaţie, respectiv să fraudeze examenul, după părerea mea şi-a pierdut statutul de cadru didactic în momentul în care a făcut acest gest. Iar odată identificat trebuie eliminat din sistem pentru totdeauna”, a explicat Remus Pricopie.

Totodată, el a mai spus că ministerul trebuie să descuraje aceste fraude nu doar în rândul profesorilor, ci şi al elevilor şi părinţilor.

„Mesajul pe care noi am vrut să-l transmitem este acela că de fiecare dată când vom prinde pe cineva într-o astfel de situaţie vom acţiona fără niciun fel de abatere de la lege. Noi trebuie să descurajăm astfel de practici şi la nivelul elevilor şi părinţilor, pentru că eu cred că este şi responsabilitatea părinţilor să discute cu copiii lor şi să nu le permită să acceseze astfel de practici, de fraudare a examenelor. De asemenea, mesajul este foarte clar şi pentru profesori, pentru că aşa cum am constatat frauda a venit atât din partea elevilor, cât şi din partea profesorilor, uneori chiar mai grav, din partea celor care conduc unităţile de învăţământ”, a menţionat ministrul Pricopie.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea