Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Economiei: „Românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale”

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, afirmă faptul că, în fiecare an, un român muncește 170 de zile numai pentru a-și plăti dările la stat, astfel, practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută în slujba statului.

„Deşi muncesc mult, românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale, schemelor de mers la târguri sau altor robinete de bani publici instalate în ultimii 30 de ani. La ministerul economiei am început deja să închidem aceste robinete”, subliniază el.

„Din fiecare 100 lei câştigaţi de un român, statul ia aproape jumătate. Povara fiscală pentru un salariat român obişnuit este şi anul acesta sufocantă. 46.32% din salariu, adică aproape jumătate din veniturile noastre, se duc în taxe şi impozite. Dacă punem la socoteală restul taxelor şi accizelor plătite de români, trecem clar peste jumătate. În fiecare an, românul obişnuit munceşte 170 de zile doar ca să îşi plătească dările la stat. Practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului, şi abia apoi pentru propriile familii”, afirmă Claudiu Năsui, vineri, într-o postare pe Facebook.

El arată că, mai grav, cheltuielile publice susţinute din taxele astea cresc neîncetat an de an.

„Deşi muncesc mult, românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale, schemelor de mers la târguri sau altor robinete de bani publici instalate în ultimii 30 de ani. La ministerul economiei am început deja să închidem aceste robinete. Dar închiderea acestor robinete nu înseamnă că România nu rămâne campioană la taxele mari pe salarii, şi mai ales pe salariile mici. România taxează cel mai mult sărăcia şi îi ţine tocmai pe cei care au cea mai mare nevoie de susţinere într-o situaţie precară prin politica sa fiscală”, adaugă ministrul Economiei.

Potrivit lui Năsui, programul actualului guvern cuprinde şi „soluţia liberală la rezolvarea sărăciei în muncă cauzată de această povară fiscală: Zero Taxe pe salariul minim, adică scutirea echivalentului salariului minim – primii 2.300 de lei – de taxe”. „Este o politică aplicată şi în ţările pe care România le ia drept reper de dezvoltare”, arată el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea