Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Agriculturii, despre evoluţia preţurilor: Am stabilizat piaţa. O luaseră preţurile de înţepau şi tavanul. Frica păzeşte via

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus vineri că preţurile principalelor produse alimentare din magazine nu au mai crescut în ultima perioadă, după ce acestea ajunseseră ”să înţepe tavanul”, în condiţiile în care sunt monitorizate zilnic în mai multe magazine de către Ministerul Agriculturii, iar ”frica păzeşte via”

La finalul lunii noiembrie, Petre Daea a declarat că a analizat factorii care au generat scumpirea ouălor din ultima perioadă, considerând că nu este normal ca oul achiziţionat cu 50 de bani la poarta fermei să ajungă pe raftul magazinelor la un preţ dublu, de circa un leu. Oficialul a subliniat atunci că, în unele magazine, lucrurile s-au îmbunătăţit din punct de vedere al preţului.

Vineri, la prezentarea bilanţului anual al ministerului pe care-l conduce, Daea a subliniat că preţurile principalelor produse nu au mai crescut deloc.

”S-au potolit. Am informaţii pe fiecare magazin în parte, le urmărim zilnic. Toate preţurile de la produsele principale nu au mai crescut. Absolut deloc. (…) Eu le urmăresc zilnic. Pe masa mea vin aceste informaţii în fiecare zi. (…) S-au potolit. Frica păzeşte via”, a afirmat Daea.

De la începutul lunii noiembrie, preţul ouălor a crescut chiar şi cu 50% în magazine, producătorii punând această situaţie pe seama unei scăderi a producţiei odată cu răcirea vremii, dar şi pe seama crizei de pe piaţa europeană.

La începutul lunii noiembrie, ministrul AgrIculturii spunea că este vorba despre „un puseu pe piaţă”, consecinţă a scandalului contaminării cu Fipronil, care a afectat ferme din Olanda, Franţa Belgia. Ministrul a argumentat atunci că, oferta fiind mai mică, „piaţa a reacţionat în mod natural”.

Ulterior, Daea a declarat că aşteaptă explicaţiile Consiliului Concurenţei privind creşterea preţurilor unor alimente, în special carne şi ouă, Ministerul Agriculturii negăsind niciun factor care să justifice aceste scumpiri.

Sursa News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 martie. Ziua Mondială a Scriitorilor: Suntem şi devenim ceea ce gândim, spunem, scriem şi acţionăm

Ziarul Unirea

Publicat

în

În fiecare an, pe 3 martie, se aniversează Ziua Mondială a Scriitorilor. Poeți, eseiști, nuveliști, dramaturgi, critici literari, istorici și jurnaliști de pretutindeni sunt amintiți și apreciați pentru rolul în dezvoltarea literaturii și a culturii la nivel mondial. Ziua mondială a scriitorilor a fost introdusă pentru prima dată în 1986 de către English Pen Club, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea