Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Transporturilor vrea să atragă în acest an fonduri europene de 1,4 miliarde euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Secretarul de stat Magdalena Grigore a declarat, miercuri, că Ministerul Transporturilor vrea să atragă în acest an fonduri europene de 1,4 miliarde euro, în contextul simplificării procedurilor birocratice, după ce anul trecut nu a fost rambursat niciun euro, iar ministerul va iniţia în acest an licitaţii în valoare de 4,4 miliarde euro.

”Am avut absorbtie zero anul trecut, nu a fost rambursat niciun euro. Pentru 2017, vrem să atragem 1,4 miliarde euro, suntem obligaţi să recuperăm”, a declarat Grigore, în cadrul evenimentului „Transporturi şi Infrastructura în 2017” organizat de revista Capital. .

Secretarul de stat a susţinut că ţinta privind rata de absorbţie este de 72% până înanul 2020 şi de 100% până în 2023.

Grigore a avertizat că există, la nivelul companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, o supralegiferare în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură, care îngreunează foarte mult desfăşurarea procedurilor.

”La companiile din subordine am observat o supralegiferare a proiectelor de infrastructuă, ne place să fim mai catolici decat Papa. Există, totodată, o neasumare a răspunderii şi o capacitate scăzută de implementare a acestor proiecte”, a declarat Grigore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea