Ministerul Transporturilor vrea să atragă în acest an fonduri europene de 1,4 miliarde euro

Secretarul de stat Magdalena Grigore a declarat, miercuri, că Ministerul Transporturilor vrea să atragă în acest an fonduri europene de 1,4 miliarde euro, în contextul simplificării procedurilor birocratice, după ce anul trecut nu a fost rambursat niciun euro, iar ministerul va iniţia în acest an licitaţii în valoare de 4,4 miliarde euro.

”Am avut absorbtie zero anul trecut, nu a fost rambursat niciun euro. Pentru 2017, vrem să atragem 1,4 miliarde euro, suntem obligaţi să recuperăm”, a declarat Grigore, în cadrul evenimentului „Transporturi şi Infrastructura în 2017” organizat de revista Capital. .

ELIT

Secretarul de stat a susţinut că ţinta privind rata de absorbţie este de 72% până înanul 2020 şi de 100% până în 2023.

Grigore a avertizat că există, la nivelul companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, o supralegiferare în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură, care îngreunează foarte mult desfăşurarea procedurilor.

”La companiile din subordine am observat o supralegiferare a proiectelor de infrastructuă, ne place să fim mai catolici decat Papa. Există, totodată, o neasumare a răspunderii şi o capacitate scăzută de implementare a acestor proiecte”, a declarat Grigore.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Tara lui Papura Voda 29 martie 2017 at 19:54

Gogosi…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...