Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Mediului a emis acorduri pentru 350 de kilometri de autostrăzi. Toate situaţiile au fost deblocate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Mediului a emis acorduri pentru 350 de kilometri de autostrăzi deblocând toate proiectele, a declarat, joi seara, vicepremierul şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

„Când am venit la minister, am cerut din prima zi situaţia acordurilor de mediu pentru fiecare tronson de autostradă, pentru că ştiam din 2015 cum am lăsat situaţia la Ministerul Mediului şi am vrut şi eu să văd dacă există măcar o evoluţie. Am chemat Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului şi toţi responsabilii, directorii din direcţiile Ministerului Mediului şi le-am spus clar: ‘Vreau în cel mai scurt timp, respectând legea de mediu, să daţi acordul de mediu pe tot ceea ce este cerut de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR. Şi, dacă este nevoie, eu personal mă voi întâlni cu Compania Naţională de Autostrăzi’, lucru pe care l-am şi făcut. Nu mi-a fost ruşine că eu sunt ministru şi am stat de vorbă cu un director de companie, dar am deblocat toate şi Ministerul Mediului, prin Agenţia Naţională de Mediu, a dat toate acordurile de mediu. A rămas acum tronsonul Sibiu – Piteşti la stadiul de evaluare de impact, urmează CAT-ul şi să dăm acordul de mediu”, a afirmat ministrul.

Aceasta a susţinut că existenţa liliecilor sau a urşilor invocată pentru neacordarea acordurilor de mediu sunt „interesele unora” fie financiare, fie pentru a împiedica România să construiască autostrăzi.

„Deci, am deblocat absolut toate… Avem la ora actuală acord de mediu pentru 350 de kilometri de autostrăzi. Vorbeaţi de lilieci? Când e vorba de interesele unora – nu ştiu dacă sunt numai financiare sau ca să ne împiedice pe noi ca ţară să avem o astfel de infrastructură, cred că nu vreau să mă gândesc aşa de departe -, dar au existat situaţiile acestea, le-am văzut… Eu, de felul meu, sunt un om împăciuitor. Am depistat că nu există absolut nimic, am trimis – ca să ne putem convinge de lucrul acesta – pe o colegă de-a mea, care acum este chiar directoare la ANAP, şi le-am spus clar: ‘Vreau şi eu să văd. Există? Şi vreau să îmi faceţi poze de la locul faptei. Dacă este nevoie, mă duc eu, ca ministru’. Nu s-a văzut absolut nimic şi s-a rezolvat problema”, a arătat ea.

Şeful de la Mediu a adăugat că situaţia a fost similară şi pentru drumurile judeţene, nu doar pentru proiectele de autostrăzi.

În luna mai, Ministerul Mediului a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) situaţia la zi a acordurilor de mediu pentru un portofoliu de câteva zeci de proiecte de infrastructură rutieră, printre care se regăsesc autostrăzile Sibiu – Piteşti, Târgu Mureş – Iaşi, Braşov – Oradea şi Bucureşti – Braşov.

Astfel, potrivit unui comunicat al ministerului, pe lista de proiecte pentru care s-a solicitat situaţia acordurilor de mediu se aflau: Autostrada Braşov – Oradea, sector Ogra – Borş, tronsonul de autostradă Lugoj – Deva şi drumul de legătură de la autostradă la varianta de ocolire a Municipiului Lugoj, construirea Autostrăzii Bucureşti – Braşov privind modificările propuse pe Sectorul 1a 2 Bucureşti – Moara Vlăsiei, Nod Centura Bucureşti, Nod Moara Vlăsiei, Autostrada Sibiu – Piteşti şi Autostrada Târgu Mureş – Iaşi.

De asemenea, erau vizate: modernizarea DN 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov, reabilitarea DN 66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, modernizarea Centurii rutiere a Municipiului Bucureşti între A1 – DN 7 şi DN 2 – A2 şi lărgire la patru benzi a centurii Bucureşti – Sud între A1 şi A2 (km 23+600 – km 55+250), Autostrada de centură Bucureşti, Autostrada Sebeş – Turda, reabilitarea DN 17D Beclean – Cârlibaba, modernizarea DN 28B Târgu Frumos – Botoşani, modernizarea DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia, Regiunea Nord – Est – Axa rutieră strategică 2: Botoşani – Iaşi, modernizarea DN 67B Scoarţa – Piteşti, stabilizare şi consolidare versanţi DN 57, modernizarea DN 5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni şi pasajul suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti – Domneşti.

Nu în ultimul rând, ministerul de resort a dorit situaţia la zi pentru proiectele ‘Elaborare studiu de fezabilitate şi obţinerea autorizaţiei de construire pentru centru de întreţinere şi coordonare autostradă A3 km 30+600 şi a punctului de sprijin autostrada A3 km 66+500 – obiectul centru de înfiinţare şi coordonare autostrada A3 km 30+600′ propus a fi amplasat pe teritoriul comunei Snagov (judeţul Ilfov), Notificare de modificare a proiectului „Autostrada Bucureşti – Braşov’, respectiv „Proiectare şi execuţie parcări de scurtă durată şi spaţii de servicii Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti’ propus a fi amplasat pe teritoriul comunele Gruiu şi Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea