Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Educaţiei: Mai puţine specializări la universităţi privind domeniile şi programele de studii universitare de master. Care sunt specializările vizate

Publicat

în

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2017 – 2018. Conform proiectului, 30 de specializări de la opt universităţi intră în lichidare.

Astfel, la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, domeniul de licenţă „Arte vizuale”, vor intra în lichidare specializarea „Arte plastice (sculptură)” şi „Conservare şi restaurare”.

La aceeaşi universitate, dar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” , de la domeniul de licenţă „Teologie” va fi eliminată specializarea „Teologie ortodoxă, asistenţă socială”.

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, de la domeniul de licenţă „Ingineria mediului”, intră în lichidare specializarea „Ingineria şi protecţia mediului în industrie”, în timp ce de la domeniul de licenţă „Inginerie industrială” dispare specializarea „Ingineria şi managementul calităţii”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, la Facultatea de Istorie şi Geografie, domeniul de licenţă „Istorie” în anul universitar 2017-2018 nu va mai exista specializarea „Muzeologie”.

La Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Economice din Braşov, domeniul de licenţă „Economie şi afaceri internaţionale”, vor intra în lichidare specializările „Economie şi afaceri internaţionale învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă (IF şi IFR), în timp ce de la domeniul de licenţă „Finanţe”, vor dispărea specializările „Finanţe şi bănci – învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă (IF şi IFR).

La aceeaşi universitate, la Facultatea de Istorie, dispare specializarea „Istorie” (IF şi IFR), în timp ce la Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj-Napoca, domeniul de licenţă „Administrarea afacerilor”, nu va mai fi specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor” (IF şi IFR). Totodată, la Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu, domeniul de licenţă „Geografie”, nu va mai fi specializarea „Geografia turismului”.

În acelaşi timp, de la Facultatea de Management Turistic şi Comercial din Timişoara, domeniul de licenţă „Administrarea afacerilor” , va dispărea specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor” (IF şi IFR)

La Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti intră în lichidare specializarea „Ştiinţe politice” de la Facultatea de Ştiinţe Sociale, Politice şi Umaniste, precum şi specializarea „Limbi moderne aplicate”.

De la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice – Târgu Jiu a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, domeniul de licenţă „Administrarea afacerilor”, va dispărea specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor”, la fel şi „Economia mediului”, din domeniul de licenţă „Economie”.

La Univeristatea “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Facultatea de Economie şi Administrarea afacerilor, domeniul de licenţă Finanţe, vor fi lichidate specializările Finanţe şi bănci (IF şi ID), în timp ce de la Facultatea de Relaţii internaţionale şi Administraţie, cu domeniul de licenţă „Ştiinţe administrative” , dispare specializarea „Poliţie locală”.

În acelaşi timp, la Universitatea “Bioterra” din Bucureşti, Facultatea de Management Agroturistic din Alexandria, domeniul de licenţă „Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală”, va fi lichidată specializarea „Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism”.

Potrivit proiectului pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Educaţiei, de la Universitatea “Sapientia” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti din Miercurea Ciuc, domeniul de licenţă „Biotehnologii”, va fi eliminată specializarea „Biotehnologii pentru industria alimentară”.

La fel, la Fundaţia „Academia Comercială” din Satu Mare, domeniul de licenţă „Contabilitate” nu vor mai exista, din anul universitar 2017-2018, specializarea „Contabilitate şi informatică de gestiune”, precum şi specializările „Management” şi „Finanţe şi bănci”.

De asemenea, Universitatea Politehnica din Bucureşti nu va organiza admitere în anul universitar 2017 – 2018 la specializările sau programele de studii universitare de licenţă: Inginerie medicală, Inginerie mecanică (în limba germană), ci doar pentru cele în limba franceză şi engleză.

Consultarea publică durează până în 24 februarie.

Sursa: realitatea.net

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 milioane de lei pentru o noua investiție în România

Publicat

în

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 de milioane de lei pentru o noua investiție în România

Grupul german Daimler, care deţine compania Star Assembly din Sebeş, al treilea mare exportator din România, cere un ajutor de stat de 185 mil. lei pentru o investiţie totală de 675 mil. lei, anunţă Ministerul Finanţelor într-un document publicat pe site.

Ministerul nu precizează în ce constă investiţia nemţilor şi nici locurile de muncă ce vor fi create prin acest proiect, dar arată că solicitarea grupului german intră în categoria „cereri ce se încadrează în bugetul sesiunii şi intră în analiză”.

Sunt doar patru proiecte dintr-un total de 193 depuse care intră în analiză, potrivit datelor de pe site. Alături de Daimler intră în analiză şi investiţiile companiilor Paper Invest SA, Knauf Insulation şi Interpork plus, fiecare dintre ele de cel puţin 100 mil. euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari firme din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Rapid, producţia de cutii de viteze a grupului în România s-a dus la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Sursa: zf.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Publicat

în

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Aplicația de mesagerie WhatsApp lansează pentru utilizatorii din toată lumea, noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la useri. Aceștia vor putea să aleagă cine din agenda lor îi poate vedea online și cine nu, iar dacă părăsesc un grup, ei pot alege ca cei din grup să nu fie notificați, conform The Guardian.

Funcțiile vor fi implementate în această lună, într-o campanie globală care va începe din Marea Britanie.

În prezent, dacă părăsești un grup WhatsApp sau ești eliminat din acesta, fiecare membru este notificat, ceea ce poate fi stânjenitor pentru cei care vor să iasă neobservați. Odată introdusă noua funcție, utilizatorii vor putea pleca fără a anunța toți membrii grupului, ci doar administratorii.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, utilizatorii vor avea opțiunea de a permite doar anumitor contacte sau nimănui să vadă când sunt activi pe platformă, aducând opțiunile de stare online în concordanță cu setările „ultima dată când au fost văzuți”.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Publicat

în

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Un șofer de tir roman a postat live pe Facebook imagini incredibile din care se vede cum din pompa unei benzinării de lângă Găești în loc de motorină iese aer.

Bărbatul a făcut o transmisie live pe Facebook dintr-o benzinărie din Găeşti, acolo unde, potrivit imaginilor, pe ţeavă iese doar aer în loc de combustibil.

Chiar şi-aşa, preţul creştea în timp real.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şoferul a făcut haz de necaz, mai ales dacă ne gândim la ce preţ au ajuns benzina şi motorina.

„Hai să vă arăt cum se alimentează la pompe… funebre.

Ia uite la cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă, mânca-v-aş sufletul.

Vii la pompă să alimentezi şi uite.

Ia să vedem, înregistrează? Ia uitaţi… Ia ziceţi, băi fraţilor, veniţi şi alimentaţi.

E bun, nu? Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri… de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer”, a spus bărbatul.

După minute în şir în care din pompă a ieşit doar aer, aparatul a înregistrat o cantitate de 403 litri, potrivit bărbatului.

Imaginile au ajuns şi la poliţiştii din Dâmboviţa care vor verifica cele întâmplate.

Sursa: adevarul.ro

Video: Facebook – Petre Paraschiv


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare