Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministerul de Externe al Rusiei, acuzații grave la adresa deciziilor occidentale: „NATO își dorește ca războiul să continue”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul de Externe al Rusiei, acuzații grave la adresa deciziilor occidentale: „NATO își dorește ca războiul să continue”

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi că deciziile occidentale de a înarma Ucraina înseamnă că NATO își dorește ca războiul să continue, relatează Reuters și BBC.

Ministerul a declarat că angajamentul NATO de a-și menține sprijinul pentru „regimul de la Kiev” arată că dorește ca conflictul din Ucraina să continue, a informat agenția de presă RIA.

Totodată, potrivit Ministerului rus, înarmarea Ucrainei de către Occident încurajează Kievul să folosească forța împotriva teritoriilor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei și acum culeg o recoltă groaznică.

Rusia a declarat anterior că oamenii din enclavele separatiste se confruntă cu „genocid”.

NATO va echipa Ucraina cu sisteme anti-tanc și sisteme antirachetă

Reacția Rusiei vine după ce secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a anunțat joi, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles, că aliații au convenit să ofere sprijin logistic Ucrainei, inclusiv prin livrarea de echipamente de apărare și detectare a armelor nucleare și chimice.

Vom echipa armata Ucrainei cu sisteme anti-tanc și sisteme antirachetă

Aliații au fost de acord să ajutăm Ucraina să trimitem echipamente pentru detectarea și protejarea în fața pericolul armelor nucleare și chimice

Am luat act de mesajul pasional al lui Volodimir Zelenski. Aliații fac ceea ce pot pentru a susține Ucraina cu arme, pentru ca ucrainenii să se poată apăra, dar avem responsabilitatea de a evita ca acesta să devină un război în Europa.

Noi livrăm multe echipamente, dar nu cred că este înțelept să dau o listă cu echipamentele oferite Ucrainei

Secretarul general al NATO a reafirmat că a fost aprobată consolidarea Flancului Estic prin crearea a 4 noi grupuri de luptă din România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea