Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Comunicațiilor: Noi reglementări pentru magazinele de pe internet pentru cumpărături online mai sigure

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Comunicațiilor vrea să supravegheze mult mai atent comerțul online și regândeşte implicarea autorităţilor în cel mai dinamic mecanism comercial al momentului. Ar putea fi înființată chiar o instituţie care să verifice şi să certifice calitatea unui magazin online. Comerţul virtual ar urma să depășească 3 miliarde de euro anul acesta în România. Cu 40% mai mult decât în 2017.

Dezvoltarea explozivă a comerțului online aduce tot mai multe reclamații. Mai ales după vânzările record de Black Friday.

Pentru primele două luni de zile, în 2018, au fost aproximativ 6.000 de reclamaţi. Iar la nivelul lui 2017, au fost în jur de 11.000 de reclamaţii.

Ministerul Comunicațiilor pregătește noi reglementări pentru magazinele de pe internet. Ar urma să fie înființată o autoritate care să certifice site-urile sigure. Primul pas este însă realizarea unui studiu de peste 2 milioane de lei pe baza căruia vor fi realizate noile politici.

Deocamdată, clienților nu le rămâne decât să fie atenți de unde cumpără.

Din 2018, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor poate primi reclamații și în ceea ce priveste cumpărăturile online făcute inclusiv în afara Uniunii Europene.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea