Ziarul Unirea
 

Militari din Batalionul 136 Geniu “Apulum” vor participa la exercițiul multinațional “IEL MILU 2018 BGR” organizat la Plovdiv în Bulgaria

În perioada 13-19  mai  2018, un detașament format din 7 militari  ai Batalionului 136 Geniu ”Apulum” vor participa la exercițiul multinațional ”IEL MILU 2018 BGR ” ce se va desfășura la sediul Batalionului 91 Geniu din Plovdiv, Bulgaria.

Anul acesta și în perspectiva exercițiilor multinaționale majore din anul 2019, obiectivele exercițiului presupun continuarea perfecționării deprinderilor în organizarea, planificarea și executarea misiunilor destinate sprijinului genistic pentru infrastructura logistică, în baza unui scenariu propus de națiunea gazdă.

Rolul acestei structuri multinaţionale de integrare logistică cu sprijin de geniu, este acela de a participa la operații sub comandă NATO în diverse zone de conflict.

IEL MILU este organizat anual, prin rotație, în baza Memorandumului de Înțelegere între Ministerele Apărării din Republica Bulgaria, Republica Croația, Georgia și România.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...