Rămâi conectat

Actualitate

Mii de infracțiuni în ultimele 3 zile: Polițiștii au dat peste 10.000 de amenzi și aproape 1.000 de șoferi au rămas fără permis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii au acționat de Crăciun și în zilele premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului, pentru siguranța comunității. În doar 3 zile, au fost constatate mii de infracțiuni, au fost aplicate peste 10.000 de amenzi și aproape 1.000 de șoferi au rămas temporar fără permis de conducere, înregistrându-se o scădere a numărului de accidente rutiere ca urmare a prezenței active a polițiștilor în teren.

În perioada 23 – 25 decembrie a.c., aproape 8.000 de poliţişti au acționat zilnic, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Structurile de poliție au intervenit la mii de evenimente, dintre care cele mai multe au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate peste 2.000 de infracţiuni, dintre care aproape o pătrime au fost constatate în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care câteva mii au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

Astfel, în urma activităților desfășurate de polițiști, s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente rutiere produse în această perioadă, față de cele produse în aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate sute de infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate mii de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care cele mai multe pentru consum de alcool, viteză și pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Aproape 1.000 de conducători auto s-au ales cu permisele de conducere reținute, dintre care cei mai mulți pentru consum de alcool și pentru viteză.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea