Rămâi conectat

Curier Județean

Mihai Eminescu celebrat cu cinste și prețuire de preșcolari și cadre didactice: Grădinița din Alba Iulia unde proiectul „Eminescu și copiii” a devenit tradiție

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Mihai Eminescu celebrat cu cinste și prețuire de preșcolari și cadre didactice: Grădinița din Alba Iulia unde proiectul „Eminescu și copiii” a devenit tradiție

 Mihai Eminescu, poetul național devenit emblematic pentru cultura română, este îndrăgit, citit, și celebrat cu cinste și prețuire de preșcolarii și cadrele didactice din Grădinița cu Program Prelungit Step by Step Nr.12 din Alba Iulia, condusă de doamna Director Suciu Veronica.

Citește și: Mihai Eminescu, date biografice: Viaţa şi opera poetului naţional

Proiectul „Eminescu și copiii”, proiect cu tradiție în această grădiniță, a adus în atenția preșcolarilor următoarele activități:

Consursul de recitare „Eminescu și copiii”- desfășurat la nivelul fiecărei grupe, iar apoi la nivelul instituției, urmând ca finaliștii să participe la faza organizată la nivel de municipiu în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit Nr.16 din Alba Iulia;
Expoziția de creație artistico-plastică „Poezia copilăriei” inspirată din versurile poetului Mihai Eminescu;
Programul artistic „Eminescu și copiii”- spectacol de recitare și interpretare interpretare vocală care aduce sufletul și mintea copilului în starea de sărbătoare, de prețuire a operei poetului și de bucurie a reușitei fiecărui copil în parte, prin participarea activă la realizarea și prezentarea acestui spectcol.

Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României

Întreaga suită de activități a fost însoțită de lectura de excepție a bibliotecarelor Liudmila Cioflică și Luiza Ulmet, angajate ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”Alba, în cadrul parteneriatului cu Grădinița cu Program Prelungit Step by Step Nr.12 „Vreau să-mi citești!”.

Activitățile s-au desfășurat în data de 14.01.2022, în cadrul grădiniței și vor continua săptămâna viitoare cu participarea preșcolarilor finaliști desemnați să reprezinte grădinița la faza pe municipiu a concursului de recitare „Eminescu și copiii”.

Citește și: Rugăciunea neștiută a lui Mihai Eminescu, care l-a impresionat și pe Papă. Versurile au fost recitate în limba română, la Vatican

Cu acest prilej, managerul G.P.P. Step By Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, adresează mulțumiri călduroase partenerilor:

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, reprezentată legal de domnul Silvan Theodor Stâncel, în calitate de manager;
Grădinița cu Program Prelungit Nr.16 din Alba Iulia, reprezentată legal de doamna profesor pentru învățământ preșcolar Violeta Crinela Colceriu, în calitate de manager.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

Festivitățile s-au încheiat cu ședințe foto în cadrul expoziției artistico-plastice „Poezia copilăriei” și cu înmânarea diplomelor pentru preșcolarii grădiniței.

 (prof. înv. preșc. Ioana Delia Cristea, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr.12 Alba Iulia), au transmis reprezentanții instituție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 64.000 lei și sute de verificări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 64.000 lei și sute de verificări În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea