Rămâi conectat

Actualitate

Mesajul primului ministru Victor Ponta de 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

victor pontaDragi români,

Astăzi, la 95 de ani de la Marea Unire, îmi doresc să avem înţelepciunea celor care, la 1918, au înţeles cât de important este să fim solidari, să fim uniţi într-o singură naţiune.

Chiar dacă, în ultimii ani, spaţiul public a fost adeseori tulburat de dezbinare, de conflicte interne, noi avem datoria să consolidăm ceea ce înaintaşii noştri au început. Avem datoria să lăsăm aceşti ani în spate şi să înaintăm pe un drum al unităţii, ai construcţiei, al unei societăţi demne şi puternice. Ştiu că aceste idealuri animă şi astăzi sufletele românilor de pretutindeni.

Se apropie momentul în care vom sărbători 100 de ani de când România este unită. Anul 2018 va marca acest moment special – iar „România -100 de ani”, se leagă de un alt orizont simbolic – 2019, anul în care România va deţine preşedinţia UE. Privesc cu speranţă spre acest viitor, pentru că avem suficiente motive să fim optimişti. Azi suntem pe drumul corect, avem creştere economică după ani de austeritate, avem mai multă solidaritate şi echitate în interiorul societăţii, începem să avem un prestigiu tot mai mare pe plan extern.

Încă mai sunt multe de făcut, dar sunt convins că putem privi cu mândrie spre viitor, într-o Românie puternică, o Românie ce-şi respectă cetăţenii şi le oferă un nivel de trai mai bun.

Acest an marchează începerea unui amplu proces de reafirmare a poziţiei noastre în lume, un proces prin care România îşi regăseşte punţile de legătură cu Europa, SUA şi cu alţi prieteni istoriei din toate colţurile lumiî. Dezvoltarea relaţiilor economice, politice şi sociale vine din crezul profund că România poate fi o voce puternică în regiune, un factor de stabilitate, un model de creştere şi echilibru.

Mesajul pe care-l transmit tuturor românilor este unul de unitate, într-o zi în care trebuie să fim mândri de trecutul nostru, mândri de ceea ce suntem azi, mândri de ceea ce putem deveni!

La mulţi ani, România!

La mulţi ani tuturor românilor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea