Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mesajul Părintelui Arhiepiscop al Alba Iuliei, Irineu, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ziua de 8 martie, atenţia noastră se îndreaptă spre femeia creştină în care se împletesc simfonic delicateţea feminină cu virtutea curajului şi tendinţa spre contemplarea frumosului cu activitatea creatoare. La poarta inimii ei stă, drept strajă, conştiinţa, iar peste pragul inimii ei nu păşeşte decât datoria.

Citește și: mesaje de 8 martie

Făcându-se „mărturie de evlavie” (II Tim. 2, 10), femeia, prin calităţile ei specifice, poate să-i stimuleze pe cei din jur, încât aceştia să fie mai conştiincioşi, mai ordonaţi şi mai productivi, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional.

În această zi dedicată femeilor, ne exprimăm afecţiunea noastră sinceră pentru aceste fiinţe minunate, pe care înţelepţii biblici le consideră drept „podoabă a casei” (cf. Sirah 26, 18) şi „mai de preţ decât mărgeanul” (cf. Pilde 31, 10).

Totodată, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să le facă parte de o viaţă liniştită, îmbibată cu parfumul suav al florilor de primăvară şi secondată de ciripitul armonios al păsărelelor din crângul înmugurit. La mulţi ani!

† Irineu Arhiepiscop al Alba Iuliei 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea