Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mesajul CNADNR pentru Cugir: Nod rutier de conectare la autostradă, la Sfântul Aşteaptă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiectul conectării oraşului Cugir la autostrada A1 Orăștie – Sibiu prin construirea unui nod rutier în zona du legătură a drumului Judeţean DJ704 cu DN7 a intrat într-o nouă fază.

autostrada-orastie-sibiu-intrare-cugirDeși mai mulți miniștri care s-au perindat în ultimii ani pe la conducerea Ministerului Transporturilor, precum Ovidiu Silaghi, Dan Șova, Ioan Rus, au promis că orașul Cugir va fi conectat la autostradă, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) lămurește subiectul prin intermediul unei adrese transmise în urmă cu câteva zile Consiliului Județean Alba.

Comunicatul, semnat de directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, spune clar că o asemnea investiție nu se justifică, în condițiile în care “sunt deja realizate 2 noduri rutiere unul la Sebeş ce se afla la 16,3 km de intersecţia DJ 704 cu DN7 si un altul în zona Dl 705 la numai 7.1 km de intersecţia DJ 704 cu DN7”.

 

“Urmare adresei dumneavoastră din 28 august 2015, prin intermediul careia ne solicitaţi sprijin cu asistenta tehnica si proiectare pentru întocmirea documentaţiei tehnico-ecosomice (faza Studiu de Fezabilitate, proiect tehnic si asistenta tehnica de Specialitate ) pentru proiectul „Asigurarea conectivităţii oraşului Cugir la reţeaua TEN-T prin construirea nodului rutier în zona du legătură a drumului Judeţean DJ704 cu DN7″.

 

Astfel, din punct de vedere a normativului PD 162-2002, normativ pentru proiectarea autostrăzilor extraurbane sectiunea a 2-a Prevederi Generale art. 2 ” Autostrăzile sunt drumuri naţionale de mare capacitate si viteza, rezervate exclusiv circulaţiei autovehiculelor, care nu deservesc proprietăţile riverane … * si in conformitate cu art. 4 * Autostrăzile pot fi: a) extraurbane, care leaga intre ele mari centre populate sau centre generatoare de trafic și de regula ocolesc localităţile;… * autostrăzile trebuie sa asigure comunicarea facila in condiţii de siguranţa si fluenta a traficului de marfuri si persoane*

 

Având in vedere ca pe sectorul sus amintit sunt realizate 2 noduri rutiere unul la Sebeş ce se afla la 16,3 km de intersecţia DJ 704 cu DN7 si un altul în zona Dl 705 la numai 7.1 km de intersecţia DJ 704 cu DN7, consideram ca infrastructura de acces la localităţile învecinate cu autostrada asigura necesarul de transport in condiţii optime.

 

De asemenea, va informam ca tronsonul, de autostrada Orastie – Sibiu este in perioada de garanţie, alte lucrări de infrastructura care sa afecteze structura proiectata si executata pe acest contract cu finanţare ncramburasabiia neputand fi efectuate.

 

Menţionam ca CNADNR a demarat procedura de achiziţie pentru un contract de servicii pentru „Elaborare Studiu de Prefezabilltete privind realizare» de noi noduri rutiere pe autostrăzi (Al, A2, A3, A4) procedura aflata in stadiul evaluării, avand ca obiectiv identificarea unor noi legaturi rutiere cu autostrăzile in exploatare, in urma acestui studiu se va cunoaşte necesitatea realizării unor noi noduri rutiere”, se precizează în adresa transmisă de directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, Consiliului Județean Alba.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea