Mesaj emoționant al surorii militarului care şi-a pierdut viaţa vineri, în gara din Alba Iulia: „Vei veghea asupra mea şi asupra tuturor de sus, aşa-i?”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Toate unităţile militare din ţară şi în teatrele de operaţii au organizat, luni 26 noiembrie, ceremonii de comemorare a plutonierului Alexandru Orosz, care şi-a pierdut viaţa vineri, în gara din Alba Iulia. Sora acestuia, Klara, a transmis un mesaj emoţionat pe o reţea de socializare.

„Dragă Sanyika!

USR - Alegeri parlamentare 2020

Tu erai cel mare care avea mereu grijă de „fetiţă“, iar acum am rămas eu cea mare… dar vei veghea asupra mea şi asupra tuturor de sus, aşa-i? Ştii, şi eu te iubesc. Felul în care mi te adresai, cum mă luai în braţe, cum ne jucam acasă la mama, copii fiind, cum te uitai la mine… Amintirea ta va fi veşnic vie. Doar tu puteai să mă iubeşti atât de sincer. Îmi lipseşti, frate drag”, scrie Klara, sora lui Alexandru Orosz, militarul care şi-a pierdut viaţa vineri, în gara din Alba Iulia, în timpul pregătirilor pentru manifestările de 1 Decembrie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Tragedia din gara din Alba Iulia

Militarul care a murit vineri dimineaţă în Gara din Alba Iulia, electrocutat la linia de 27.000 de volţi, avea 33 de ani, din care 11 ani ca militar în Armata României. Alexandru Orosz era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi. A scăpat cu viaţă din Afganistan, dar a murit electrocutat în Gara oraşului Alba Iulia în timp ce manevra o antenă pe un sistem antiaerian GEPARD.

Urma să conducă tancul la parada militară

Militarul lucra pe acest tip de tanc şi urma să îl conducă la parada militară ce va avea loc sâmbătă, 1 decembrie, la Alba Iulia. La momentul accidentului, în interiorul tancului se mai găsea un militar, care, din fericire, a scăpat cu viaţă. Distanţa până la linia de înaltă tensiune era foarte mică, de circa 1 metru şi jumătate, motiv pentru care era obligatorie întreruperea furnizării energiei electrice pe linia respectivă. Surse neoficiale susţin că, imediat ce au ajuns la Alba Iulia, militarii ar fi solicitat reprezentanţilor Gării să oprească alimentarea cu energie electrică pe această linie, pentru a putea descărca tancurile.

Ce s-a întâmplat?

Ar fi fost cerută întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii, care a transmis că cererea a fost aprobată şi pusă în aplicare. Întreruperea alimentării cu energie electrică nu a avut loc, însă, în realitate, astfel încât a avut loc tragedia.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie «Gemina» va cerceta cauzele producerii accidentului, dosarul fiind preluat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Slujba de înmormântare a avut loc luni, 26 noiembrie 2018.

Sursa: adevarul.ro

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419