Rămâi conectat

Politică Administrație

Memoriu pentru “salvarea” celor 560 de fermieri care au beneficiat ilegal de subvenții APIA. Vezi ce zice Comisia Europeană!

Publicat

în

Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) din județul Alba, organizație care reprezintă și interesele celor 560 de fermieri (crescători de ovine și bovine) ce au beneficiat ilegal de subvenții APIA, au înaintat un memoriu către Nicolae Popa, director general la Agentia de Plați pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), prin care solicită “rezolvarea stării de fapt rezultată în urma verificărilor de către APIA a cererilor privind subvenția pe cap de animal la specia ovine pentru anul 2010”.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) funcționează în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și asigură implementarea tehnică şi financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi precum și derularea şi monitorizarea Programului SAPARD.

Membrii ACOC Alba, al căror președinte este cunoscutul medic veterinar Horia Moruțan, susțin că situația celor 560 de fermieri este extrem de dificilă, aceștia fiind foarte aproape să piardă agoniseala de-o viață și să rămână în plus datori vânduți statului.

Dacă instanța va da câștig de cauză APIA Alba, care va fi cel mai probabil obligată să formuleze plângeri penale și imputări de plată crescătorilor de ovine și bovine vizați, cei peste 500 de fermieri vor fi siliți să returneze banii primiți în perioada 2007 – 2010 și vor pierde subvențiile pe următorii trei ani.

Reprezentanții Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine din Alba își argumentează solicitările, făcând referire la “prevedrile europene care au stat la baza emiterii OUG 125/2006, dar și la baza celorlalte acte subsecvente, prevederi care nu prevăd obligația potrivit căreia solicitantul trebuie să aibă plătite taxele și impozitele la bugetul de stat și/sau bugetul local.

Memoriul a fost transmis și vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, cel care a făcut primul public situația „explozivă” a celor 560 de fermieri din Alba și care a solicitat încă de atunci, ministrului Agriculturii, găsirea unor soluții privind amnistia fiscal[ a crescătorilor de ovine și bovine care au fost de bună credință la redactarea declarațiilor pe proprie răspundere privind datoriile la bugetul de stat sau local la momentul depunerii cererii de subvenție către APIA.

Vezi mai jos răspunsul lui Jose Manuel SILVA RODRIGUEZ, director general la Direcția Generală de Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, cu sediul la Bruxelles, către Federatia Crescatorllor de Bovine din Romania:

“Aș dori sa va raspund Ia scrisoarea dumneavoastra (nr. xxxx) In care ati intrebat daca Guvernul Romaniei poate include printre criteriile de eligibilitate aplicabile pentru platile directe nationale complementare (CNDP) conditia ca un beneficiar sa nu aiba nicio datori restanta fata de stat și bugetele locale la data depunerii cererilor privind acordarea platilor directe nationale complementare pentru sectorul zootehnic.

Fiecare stat membru stabileste platile directe nationale complementare pe baza unor criterii obiective, iar conditiile specifice pentru acordarea acestora sunt mentionate in comunicarea de solicitare transmisa Comisiei de statuI membru respectiv. StatuI membrueste apoi autorizat, printr-o decizie a Comisiei, sa acorde platile directe nationale complementare conform conditiilor specificate in solicitarea sa, daca aceste conditii sunt intr-adevar obiective.

In ceea ce priveste Romania, comunicarile de solicitare inaintate cu privire la autorizarea platilor directe nationale complementare pentru perioada 2007-2011 nu contineau criterii de eligibilitate specifice legate de datoriile beneficiarilor la bugetul de stat. Prin urmare, Comisia nu a autorizat niciodata Romania sa aplice astfel de conditii de eligibilitate pentru acordarea platilor directe nationale complementare.

Cu toate acestea, statele membre pot decide sa introduca un sistem propriu de gestionare a sprijinului national, In cadrul caruia platile directe nationale complementare pot fi compensate cu sumele datorate guvernului de catre beneficiar, fara autorizarea prealabila a Comisiei.”

Publicitate
Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare