Medicul Radu Mircea Loiș, șeful CMJ Alba, achitat de Judecătoria Alba Iulia

Judecătoria Alba Iulia a pronunțat sentința în dosarul în care dr. Radu Mircea Loiș a fost acuzat de DNA Alba de comiterea infracțiunii de corupție. Magistrații au decis ca acesta să fie achitat, în schimb a primit o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus, în luna februarie 2013, trimiterea în judecată a șefului Centrului Medical Județean (CMJ) Alba din cadrul Direcției Medicale a Ministerului Administrației și Internelor, Radu Mircea Loiș, medic ofițer de poliție cu gradul de comisar șef în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția, însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informații obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale și fals în declarații.

În perioada 2008 – octombrie 2012, inculpatul Loiș Radu Mircea, medic șef al C.M.J. Alba și ofițer de poliție, cu încălcarea prevederilor Statutului polițistului, a administrat activitatea comercială desfășurată de SC Medimage Loiș SRL Alba Iulia, farmacia sa și a soției sale. Astfel, inculpatul a semnat documentele referitoare la activitatea comercială a farmaciei (contracte facturi, plăți în numerar prin conturi bancare) în relațiile contractuale cu furnizorii și clienții, inclusiv Casa de Asigurări de Sănătate Alba și C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. Pentru a ascunde faptul că efectuează acte de comerț și că firma la care este asociat are relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba și C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., inculpatul Loiș Radu Mircea a omis să consemneze în declarațiile de avere și de interese întocmite în anii 2008 – 2012 faptul că este asociat într-o societate comercială, că a împrumutat această firmă cu diferite sume de bani, că a încasat sume de bani cu titlu de restituire împrumut și că are încheiate contracte cu instituțiile publice menționate mai sus”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Sentința pronunțată marți, 3 decembrie, de Judecătoria Alba Iulia poate fi atacată în termen de 10 zile, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Telekom România VINDE vechea clădire a sediului din Alba Iulia. Cere 500 000 de euro MINIM pentru spațiul din centrul orașului

Firma de telecomunicații Telekom România a anunțat că dorește să vândă clădirea din Municipiul Alba Iulia, situată pe Bulevardul Revoluției… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

michelangelo 3 decembrie 2013 at 16:29

cate interventii s-au facut probabil pentru solutia asta. 4 ani sa faci tu comert in timp ce esti si politist si sa iei o amenda cat pentru depasirea vitezei cu 50km/h. corecta e justitia asta.

Newbie 3 decembrie 2013 at 18:25

Daca nu cunosti cazul de ce vorbesti. Domnul Lois este un om extraordinar. Singura lui vina a fost ca in afara programul, punctez in afara programului de lucru o ajuta pe sotia lui la cabinetul medical. Justitia a fost corecta!

MATAHALA 3 decembrie 2013 at 18:42

si eu spun acelasi lucru. este o solutie corecta.

michelangelo 4 decembrie 2013 at 11:06

nu conteaza ca e om extraordinar, conteaza ce a facut. atata timp cat era politist. nu avea voie sa faca acte de comert care erau incompatibile cu functia. sa-si fi dat demisia si sa fi facut pe comerciantul cat vroia. pe aceeasi linie de ce fostul sef al inmatricularilor, stanciu emil, care a facut acelasi lucru a fost condamnat un an cu suspendare iar doctorasul a primit pentru acelasi gen de fapte achitare si o amenda.

MATAHALA 4 decembrie 2013 at 13:19

ce a facut? nu a facut acte de comert. A fost acuzat ca a semnat o factura in locul sotiei sale. Sotia sa, medic radiolog, are un cabinet de radiologie.
In schimb, stanciu emil desfasura el singur intreaga activitate a unei firme pe numele unor alte persoane/paravan.
Este o oarecare diferenta
In acest caz DNA a facut exces de zel…

michelangelo 4 decembrie 2013 at 19:32

saracu de el cat s-a chinuit14 ani i-au trebuit sa semneze o factura. trebuie creatie multa si inspiratie sa-ti pui semnatura pe o singura factura pe parcursul a 4 ani. hai mai lasa-ne cu aberatiile astea. sigur in 4 ani au fost mult mai multe facturi, comenzi, receptii, plati decat o simpla biata factura.

Kikidu 3 decembrie 2013 at 22:44

Asta e ofiter de politie ?Vezi daca ministrii sunt incompetenti si doctorii sa fie civili,nu cu grade ca sa iese la pensie repede si apoi ca Tecau sa lucreze pe la Zlatna,Cugir..in spitale.Asta nu e pedeapsa,ci e ca o ciocolata primita de la justitia romana unde te astepti la orice.Prea usor a scapat,trebuia interzisa practica de medic ,ca sa tina minte si altii!

MATAHALA 4 decembrie 2013 at 8:26

nu este ofiter de politie. este medic

cocolino 4 decembrie 2013 at 16:49

Ma, cum gasiti solutii sa-i acoperiti pe toti nemernicii cu stele ! Pai, asa cum sa se faca curatenie in politie.Daca sefu al mare e CFR-ist pnl-ist si habarnist,ce pretentii sa mai ai de la subalternii imprastiati in toata tara ? Justitia e cu ei !

Kikidu 4 decembrie 2013 at 18:11

D-le ,,Matahala,, ministrii de interne incompetenti din ROU au permis ca medicii sa aive grade in cabinetele medicale ale MAI pentru a avea un salar mai mare,munca fara stres si-n ritm ,,sa treaca orele de program,,,sa poata iesi la pensie la 55 ani ori mai repede etc.Matahala habar n-ai de sistem…..Asta nu-i pedeapsa…..!!!!

Comentariile sunt oprite