// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Medicul Ioan Tătucu și-a dat demisia din fruntea DSVSA Alba, acuzând presiuni din partea administratorului firmei Carmes, aflată în faliment

Medicul veterinar Ioan Tătucu și-a dat, joi, demisia din fruntea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, acuzând presiuni din partea administratorului firmei de procesare a cărnii Carmes, Nicolae Cristea, privind asigurarea asistenței sanitar-veterinare, în condițiile în care societatea se află în faliment, ceea ce ar contraveni legii.

Medicul veterinar Ioan Tătucu a declarat, joi, pentru ziarulunirea.ro, că este ilegal ca DSVSA Alba să asigure asistență sanitar veterinară la o firmă aflată în faliment.

El a adăugat că, până în prezent, societatea comercială Carmes Alba SRL înregistrează datorii de 90.000 de lei la DSVSA Alba.

”Din punctul meu de vedere echipa de medici nu putea să continue activitatea la Carmes. Potrivit ordinului 64, în caz de faliment, trebuie să ne retragem echipa de la firma în cauză. Patronul de la Carmes a făcut presiuni să continuăm. Să vină alt director și dacă el consideră că se poate continua activitatea, o face pe răspunderea lui. Ce vină am eu că firma lui e în insolvență din 2010 și a intrat în luna martie în faliment. Au făcut datorii mari la DSVSA Alba, nu am în față, dar circa 90.000 de lei”, a spus Ioan Tătucu.

Ioan Tătucu a spus că nu a primit amenințări, ci au fost ”doar presiuni” și demisia este ”din motive personale”, precizând că ”atât a putut” el și ”este cazul să vină altul să gestioneze”.

”Uitați ce adresă am primit de la lichidatorul judiciar. Ulterior deschiderii procedurii de faliment a societății Carmes Alba SRL, lichidatorul judiciar a comunicat debitoarei o adresă prin intermediul căreia i-a adus la cunoștință că societatea este dizolvată. Acesta e cuvântul, dizolvată. Și vor fi efectuate demersurile necesare pentru lichidarea averii acesteia. Totodată, lichidatorul judiciar i-a solicitat debitoarei să procedeze la stoparea provizorie cu materie primă în vederea prelucrării acestora, având în vedere că o societate aflată în faliment nu mai poate desfășura activitatea avută anterior”, a mai spus medicul Tătucu.

Ioan Tătucu a subliniat că presiunile au fost făcute ca DSVSA Alba să-și mențină personalul la societatea Carmes, ceea ce ar fi ilegal, în condițiile în care se află în faliment.

Carmes Alba SRL a intrat în faliment ca urmare a unei decizii a Tribunalului Alba din septembrie 2016. Patronul Nicolae Cristea a contestat decizia la Curtea de Apel, dar instanţa a respins recursul acestuia, definitiv şi irevocabil, în 15 martie 2017.

Până la ora transmiterii acestei știri, administratorul firmei Carmes, Nicolae Cristea, nu a putut fi găsit.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Răspunsuri la Medicul Ioan Tătucu și-a dat demisia din fruntea DSVSA Alba, acuzând presiuni din partea administratorului firmei Carmes, aflată în faliment

 1. pilu 20.04.2017 la 20:37

  Nu te pune cu securistii ca intri tu in faliment. Bravo tie ! Imi place ca esti hotarat. Acum ai aflat multe si poate vei mai afla. Cu timpul.

 2. angajat 21.04.2017 la 11:50

  Asta e pretext, de fapt presiunile sunt din partea PSD care vrea sa-si impuna favorita la sefia DSV.

 3. relu 21.04.2017 la 11:56

  Bravo si din partea mea! Chiar daca esti oltean, nu vrei sefie cu orice pret asa cum spune legenda.

 4. Ovidiu 21.04.2017 la 12:35

  nu este normal asa ceva dar vad ca încă persista dictatura în acest oraș! în curând vor ajunge toți la mititica! toate la timpul lor! felicitări ptr acest om hotărât și cerebral .