Rămâi conectat

Politică Administrație

Medicii ameninţă că vor intra în grevă generală în noiembrie dacă solicitările nu le vor fi respectate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prim-vicepreşedintele federaţiei Sanitas, Marius Sepi a fost prezent la Alba Iulia pentru a prezenta nemulţumirile medicilor din România care sunt legate în primul rând de salariile mici. Acţiunile de protest ale medicilor vor începe în 18 septembrie cu pichete în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe, astfel de acţiuni urmând să fie organizate zilnic până în 27 septembrie, iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală.

Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate cer guvernului 6% din PIB, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii promte şi de calitate pentru pacienţi, consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate. Aceste cereri vor fi transmise de astăzi până vineri prefecturilor din toate cele 41 de judeţe care le vor comunica Ministerului Sănătăţii.

Dacă aceste condiţii nu vor fi respectate, Marius Sepi anunţă că medicii vor intra în grevă generală în luna noiembrie.

Este un deficit enorm de personal, există migraţie fantastică în rândul medicilor şi a asistenţilor medicali. Este rândul celor care ne conduc să vadă problemele din sănătate şi să i-a măsuri pentru rezolvarea lor. În luna octombrie 15.000 de salariaţi din sănătate vor face un miting în Bucureşti, dar vor veni şi salariaţi din alte domenii de activitate care sunt nemulţumiţi”, a spus Marius Sepi, care a vorbit şi despre deficitul foarte mare de paturi din spitale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea