Rămâi conectat

Actualitate

Medalii la judo (CSŞ Alba Iulia) şi box (CS Unirea Alba Iulia)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Finalul săptămânii trecute a fost unul încărcat pentru clubul fanion al judeţului Alba, reprezentanţii a trei dintre secţiile sportive fiind angrenaţi în competiţii oficiale. Boxerii unirişti, pregătiţi de antrenorul emerit Nicolae Paştiu, au participat la Tg. Mureş la Cupa României destinată juniorilor, doi dintre aceştia reuşind să urce pe a treia treaptă a podiumului de premiere şi să intre în posesia medaliilor de bronz. Aceştia sunt Florin Nicula la categoria 63 kg şi Ioan Pleş la categoria 48 kg, sportivi de care se leagă şi în acest an speranţele pentru medalii la Campionatele Naţionale.
La Deva s-au desfăşurat finalele Campionatului Naţional de Judo Under 20 la care CS Unirea Alba Iulia a fost reprezentat de Bogdan Alexandru, pregătit de prof. Ioan Todor. Acesta a avut evoluţii bune fiind la un pas de a urca pe podiumul de premiere. În lupta pentru medaliile de bronz Alexandru a fost învins foarte greu clasându-se în final pe locul 5. De asemenea, CSŞ Alba Iulia a cucerit două medalii la respectiva întrecere, una de argint prin Tiberiu Kristof (cat. 55 kg) şi una de bronz prin Marcel Cercea (cat. 60 kilograme, unde Cătălin Crişan – CSŞ Alba Iulia s-a clasat pe poziţia a 5-a), sportivi pregătiţi de acelaşi Ioan Todor.
Tot în week-end s-a desfăşurat la Hunedoara prima etapă din Campionatul Naţional de Parc-Oraş la Orientare şi normele de control pentru selecţia loturilor naţionale ale României pentru anul 2012. CS Unirea Alba Iulia a avut 9 reprezentanţi în această competiţie, din păcate însă nici unul nu a reuşit să urce pe podiumul de premiere. Cele mai bune clasări le-au avut Tamaş Bogya şi Ştefan Copeţchi care s-au clasat pe locurile 4 la seniori respectiv juniori. Tamaş Bogya a confirmat aşteptările la normele de control fiind cel mai bun dintre sportivii seniori, rezultat care îl plasează în postura de favorit la selecţia pentru lotul de seniori din acest an care va participa la două competiţii importante, Campionatul Mondial de Seniori (Elveţia-luna iulie) şi SEEOC – Campionatul Europei de Sud Est (Turcia-septembrie). Şanse pentru accederea în loturile naţionale păstrează în continuare Irina Maiorescu, Andreea Dănilă, Milea Radu (seniori), Vasile Aluaş, Ştefan Copeţchi, Robert Muscaliuc (juniori). „Rezultatele obţinute nu sunt pe măsura aşteptărilor mele dar am încredere că fiecare dintre tehnicienii care se ocupă de pregătirea acestora vor analiza şi vor corecta deficienţele constatate. Eu voi continua să acord credit tuturor celor dispuşi la efort şi dornici de performanţă, atât sportivi cât şi antrenori”, a precizat Gabriel Marius Anghel, director CS Unirea Alba Iulia. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea