Rămâi conectat

Ştirea zilei

Măsuri drastice pentru diminuarea consumului de energie electrică: Hunedoara, primul oraș din țară care va face economie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Măsuri drastice pentru diminuarea consumului de energie electrică: Hunedoara, primul oraș din țară care va face economie

Criza energetică declanșată pe plan continental a ajuns să afecteze și administrațiile orașelor mari din țara noastră. Primăria Municipiului Hunedoara, de exemplu, este nevoită să aplice temporar unele măsuri pentru diminuarea consumului de energie electrică.

Iluminat-public-pentru-toate-satele-aparținătoare-din-Aiud.jpg

Autoritățile din Hunedoara au decis ca pe arterele importante să fie redus cu 50% numărul de lămpilor de iluminat conectate la rețea. Adică fiecare a doua lampă va fi deconectată.

De asemenea, iluminatul va fi întrerupt total pe timpul nopții atât la sediile primăriei și instituțiile municipiului, cât și la Castelul Corvinilor.

Străzile care sunt luminate cu tehnologie led rămân funcționale în totalitate deoarece consumul de energie este deja redus cu 50% față de cele cu lămpi incandescente.

Situația se va îmbunătăți pe măsură ce va fi pus în funcțiune un nou sistem de iluminat cu tehnologie led la care se lucrează deja de câteva luni bune pe principalele bulevarde din oraș, în baza unui proiect de finanțare Europeană în valoare de două milioane de euro.

Aceste decizii au fost luate în contextul scumpirii energiei electrice din ultimele luni dar și pentru a respecta planul comisiei Europene care presupune că municipiile trebuie să își diminueze consumul de energie cu 20%.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea