Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MARŢI: Semifinalele concursului de istorie “Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Echipe de elevi de la 7 licee se vor confrunta în lupta pentru premiile în valoare de 12.000 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

finala-concursul-istoric-Alba-Iulia-Cealalta-Capitala-20Concursul de cultură generală “Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, în cadrul căruia liceeni albaiulieni sunt provocaţi să îşi arate cunoştinţele despre istoria oraşului şi a Cetăţii Alba Carolina, continuă şi în acest an. Aflat la cea de-a treia ediţie, concursul este structurat în două etape, semifinalele ce vor avea loc marţi, 8 aprilie, ora 8.00, respectiv, ora.9.00,  în sala de lectură a Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, şi finala, în 11 aprilie, la Sala de Bal din incinta Alba Mall. Elevi de la şapte licee se vor confrunta în lupta pentru premiile în valoare de 12.000 de lei, puse în joc de Primăria Municipiului Alba Iulia.

În faza semifinalelor, elevii vor susţine o probă scrisă în care vor avea de răspuns la un set de 20 de întrebări despre istoria municipiului Alba Iulia. Cei care se vor califica în finală, vor susţine o probă mai grea, care va consta în întrebări  (40 la număr) cu răspunsuri rapide.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Premiile sunt atractive atât pentru elevi cât şi pentru profesorii care îi pregătesc. Câştigătorii locului I vor primi un premiu în valoare de 5.000 de lei, locul II – 3.500 de lei, iar locul al III-lea – 2.500 de lei, iar menţiunea se va premia cu 1.000 de lei. Banii se vor împărţi în mod egal, între cei patru elevi participanţi şi profesor.

Scopul întrecerii este acela de a deschide apetitul elevilor pentru istorie, în speţă istoria municipiului Alba Iulia.

La cea de-a treia ediţie a concursului participă echipe de elevi de la şapte licee din oraş: Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ştefan”,  Colegiul Tehnic „Apulum”,  Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Regina Maria”.

Concursul este organizat de către Muzeul Naţional al Unirii, Primăria municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea