Rămâi conectat

Sport

Marţi, ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, CSU Alba Iulia – VS Praga, debut în noua ediţie a Ligii Europei Centrale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Formație din capitala Cehiei la debutul în cel de-al treilea sezon de CEWL pentru CSU Alba Iulia. Marți seară, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918”, trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan CSU Alba Iulia - U Cluj 22își face debutul într-un nou sezon din Liga Europei Centrale, ediția 2015/2016, competiție pe care a câștigat-o în urmă cu două sezoane și a cărei finalistă a fost în cel precedent. Primul adversar al universitarelor este formația din Cehia, VS Praga. Disputa se anunță a fii una interesantă, având în vedere că este una de nivel european, în care CSU pare ușor favorită, având un lot mai puternic și jucând acasă, însă orice este posibil, având în vedere marea necunoscută în ceea ce le privește pe adversare. Totuși ambele echipe au avut un sezon precedent destul de bun, universitarele treminând sezonul precedent pe plan intern pe poziția a patra, reușind să câștige și două medalii de argint, în Cupa României și CEWL. De cealaltă parte, formația din Praga a avut un sezon regulat bun, însă a pierdut în primul tur al playoff-ului în fața campioanei din Cehia, concitadina USK Praga.
În ceea ce privește prestațiile din acest an din competițiile interne, în acest debut de sezon CSU Alba Iulia are 6 victorii și 3 înfrângeri, venite în derby-urile cu Sepsi Sf. Gheorghe și ICIM Arad, dar și surprinzător cu Olimpia Brașov, toate în deplasare. Rezultatele din campionat sunt în oglindă pentru oaspetele din Cehia, care tot în nouă etape disputate au obținut doar trei succese, pierzând alte 6 confruntări, rezultate care le duce la o linie de clasament total nefavorabilă și le scoate în afara locurilor de playoff. Astfel, în acest moment VS Praga se află în coada clasamentului din Liga feminină cehă, pe poziția a 9-a din 12 participante. Totuși, sportivele din capitala Cehiei au reușit să treacă în etapa cu numărul VII de o altă adversară din acest sezon al CEWL pentru CSU și anume Slovanka Mlada Boleslav, cu scorul de 74-63. Interesant de menționat este însă și faptul că tot în această ediție de campionat, VS Praga a cedat în fața fostelor adversare ale universitarelor din sezoanele precedente de Liga Europei Centrale, CEZ Basketball Nymburk, Kara Trutnov și Valosun Brno.
Dacă pentru CSU Alba Iulia este meciul de debut în CEWL 2015/2016, VS Praga a disputat deja o partidă în competiție, pe care a pierdut-o categoric în deplasarea din Slovacia, în fața celor de la MBK Ruzomberok cu scorul de 77-48.
În ceea ce privește loturile de jucătoare, acestea sunt foarte diferite ca și componență, iar în timp ce trupa din Alba Iulia beneficiază de multe sportive din străinătate, dar și de românce experimentate, lotul formației cehe este alcătuit doar din sportive autohtone, majoritatea tinere. Astfel, la CSU evoluează patru americance, o bulgăroaică și o macedoneancă, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan. De cealaltă parte, VS Praga nu beneficiază de nicio stranieră, cel mai sonor nume din lotul antrenat de Petr Teml și Pavel Kubalek fiind cel al experimentatei Katerina Novakova, dar și al altor două jucătoare aflate în mare formă sportivă, Andrea Sladkova și Petra Zaplatova, baschetbaliste trecute sezoanele precedente pe la ”cunoscutele” vechi rivale pentru trupa albaiuliană, Kara Trutnov și Basketball Nymburk.

CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Blănaru, prima achiziție a CSM Unirea Alba Iulia pentru atacarea promovării în Liga 2 | Atacant experimentat pentru Alexandru Pelici!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul atacant Ștefan Blănaru (35 de ani) este prima achiziție anunțată de divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia în vederea atacării promovării în Liga 2, în ediția viitoare. Vârful de atac originar din Moldova Nouă va lucra iarăși cu antrenorul Alexandru Pelici, cu care a mai colaborat la Hermannstadt și CS Mioveni. Ultima dată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea