Rămâi conectat

Actualitate

Marți, 3 decembrie: Marșul persoanelor cu handicap – Cursa Inimii Cetății Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Piața Cetății din Alba Iulia se desfășoară marți, 3 decembrie, cea de-a VI-a ediție a Marșului persoanelor cu handicap – Cursa Inimii Cetății, organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia.

Evenimentul debutează la ora 14.00, marșul desfășurându-se pe traseul Piața Cetății – Catedrala Reîntregirii – Parc Cetate – Casa de Cultură a Sindicatelor, pe muzică de promenadă interpretată de fanfara copiilor de la Centrul Cultural ”Augustin Bena”.

La ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor are loc prezentarea expoziției de obiecte confecționate de persoane cu handicap urmată de spectacolul de muzică populară ”Bucuria Darului” unde invitați speciali sunt Leontina Fărcaș și grupul ”Mugurii de Tezaur”.

Marșul persoanelor cu handicap de la Alba Iulia este organizat pentru a celebra Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi.

În 1992, la încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992), Adunarea Generală a ONU a proclamat ziua de 3 decembrie drept Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (rezoluţia 47/3).

Deceniul a constituit o perioadă de conştientizare şi luarea de măsuri concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu dizabilităţi, pentru a le oferi acestora şanse egale. Astfel, Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze această zi pentru ca persoanele cu dizabilităţi să fie tot mai mult integrate în societate (rezoluţia 47/88).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea