Rămâi conectat

Curier Județean

Marți, 20 noiembrie 2018: Zi specială în An Centenar la Cugir. Simpozion, expoziție de fotografie cu subiect tematic, montarea unei plăcuțe comemorative

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 20 noiembrie 2018: Zi specială în An Centenar la Cugir. Simpozion, expoziție de fotografie cu subiect tematic, montarea unei plăcuțe comemorative

Sub genericul ,,Cugirul și Unirea – 1918 – 2018”, orașul Cugir găzduiește două evenimente, care urmează să se deruleze marți,  20 noiembrie 2018, ambele cu un program plin de semnificații.

Astfel, începând cu ora 15.00, la Centrul Cultural Cugir va fi prezentată o colecție de fotografie cu subect tematic, în cadrul căreia vor fi prezentate  colecții de fotografie care au legătură cu actul Marii Uniri,  documente personale și din arhivele statului.

Va urma un simpozion dedicat Marii Uniri, la care vor lua parte ca invitați: Cristian Ioan Popa – conferențiar universitar la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Isorie și Filologie, cadre didactice, istorici din Cugir.

Tot marți, începând cu ora 16.00, pe clădirea Primăriei Cugir va fi montată o plăcuță comemorativă, inscripționată cu numele reprezentanților din Cugir la Marea Adunare Națională din 1918.

Acest moment simbolic Centenar, se va desfășura simultan în cele 78 de localități ale județului Alba și nu numai, iar marcarea lui se va face în 100 de bătăi de clopote ale bisericilor ortodoxe și greco-catolice.

Vor transmite mesaje cu acest prilej, primarul Cugirului, Adrian Teban, precum și reprezentantul Consiliului Județean Alba. În același cadru, un sobor de preoți va săvârși o slujbă religioasă. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea