Marți, 20 noiembrie 2018: Zi specială în An Centenar la Cugir. Simpozion, expoziție de fotografie cu subiect tematic, montarea unei plăcuțe comemorative

Paul Voicu - Primar 2020

Marți, 20 noiembrie 2018: Zi specială în An Centenar la Cugir. Simpozion, expoziție de fotografie cu subiect tematic, montarea unei plăcuțe comemorative

Sub genericul ,,Cugirul și Unirea – 1918 – 2018”, orașul Cugir găzduiește două evenimente, care urmează să se deruleze marți,  20 noiembrie 2018, ambele cu un program plin de semnificații.

ELIT

Astfel, începând cu ora 15.00, la Centrul Cultural Cugir va fi prezentată o colecție de fotografie cu subect tematic, în cadrul căreia vor fi prezentate  colecții de fotografie care au legătură cu actul Marii Uniri,  documente personale și din arhivele statului.

Va urma un simpozion dedicat Marii Uniri, la care vor lua parte ca invitați: Cristian Ioan Popa – conferențiar universitar la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Isorie și Filologie, cadre didactice, istorici din Cugir.

Mihail David - 2020

Tot marți, începând cu ora 16.00, pe clădirea Primăriei Cugir va fi montată o plăcuță comemorativă, inscripționată cu numele reprezentanților din Cugir la Marea Adunare Națională din 1918.

Acest moment simbolic Centenar, se va desfășura simultan în cele 78 de localități ale județului Alba și nu numai, iar marcarea lui se va face în 100 de bătăi de clopote ale bisericilor ortodoxe și greco-catolice.

Vor transmite mesaje cu acest prilej, primarul Cugirului, Adrian Teban, precum și reprezentantul Consiliului Județean Alba. În același cadru, un sobor de preoți va săvârși o slujbă religioasă. (C.P.)

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...