Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Marți 13: Ziua Informării Preventive marcată de salvatorii de la ISU Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți 13: Ziua Informării Preventive marcată de salvatorii de la ISU Alba

Ziua Informării Preventive este organizată anual, ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, fiind o inițiativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care, începând cu anul 2011, s-a raliat evenimentului derulat la nivel european, identificând astfel încă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al Județului Alba reamintește faptul că diminuarea vulnerabilității în fața riscurilor generatoare de situații de urgență se poate realiza prin respectarea regulilor și măsurilor preventive specifice.

Astfel, în această perioadă, inspectorii de prevenire, personal din cadrul subunităților de intervenție, dar și reprezentanți ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență desfășoară activități de informare preventivă, în zonele cu afluență mare de persoane, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Prin aceste activități cetățenii îşi vor îmbogăţi cunoştinţele cu informaţii despre tipurile de risc existente, dar și despre modul în care trebuie să acționeze în cazul producerii unor situații de urgență.

Activităţile informativ-educative ce se desfășoară cu această ocazie, urmăresc conştientizarea populației asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Informații suplimentare despre recomandările și măsurile specifice, reliefate în cadrul campaniei „Marți 13 – Ziua Informării Preventive” se regăsesc pe site-ul inspectoratului, la adresa, www.isualba.ro, secțiunea Informare Preventivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea