Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Marșul Tăcerii la Alba Iulia – ora 19.00 la Catedrala Reîntregirii. “Suntem alături de voi fraților și vă purtăm în rugăciuni!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu binecuvantarea IPS Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, Cealalta Capitala este alaturi de victimele din clubul bucurestean „Colectiv”.

In acest context, marti seara, la ora 19:00, in Catedrala Reintregirii, se va organiza o rugaciune de pomenire a celor adormiti si pentru cei care se zbat, pe paturile de spital, intre viata si moarte. La finalul rugaciunii, dupa un scurt cuvant de intarire sufleteasca, se va organiza un „MARS AL TACERII” de la catedrala pana la monumentul eroilor de pe bulevardul Transilvaniei. Acolo vom depune micile noastre flacari de solidaritate, laolalta cu milioanele de ganduri pentru cei ce sufera, in timp ce noi zambim.

 

Vinerea Mare la Catedrala din Alba Iulia23Pe langa soborul format din 5 preoti si teologii de la strana care vor inalta cantari sfinte, ni se vor alatura nu doar studentii albaiulieni ci si liceenii care si-au exprimat ferm dorinta de a face ceva. Cu totii suntem miscati de tristul eveniment si am realizat ca a fi tanar nu inseamna a fi nemuritor, ci din contra, suntem mai expusi mortii, mai ales ca si noua ne place sa ne distram, sa dansam, sa mergem in cluburi, precum acei tineri deveniti istorie, deveniti eroi.

 

De ce eroi?! Pentru ca ei, tinerii ce puteam fi chiar noi, au murit fiind victime ale societatii si ale ignorantei, iar moartea lor a trezit in noi constiinta care ne spune ca e nevoie de o schimbare in atitudine si comportament; pentru aceasta ei ne sunt eroi, indiferent de faptul ca mergeau sau nu la biserica. Indiferent ca ascultau sau nu muzica satanica, ei ne-au dat o lectie, iar noi promitem ca ne-am asumat-o si nu le vom lasa sacrificiul sa fie zadarnic. Si este nevoie sa afirmam noi, studentii crestini ortodocsi, ca Biserica e alaturi de popor in orice ceas, indiferent de circumstante.

 

In acest context, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Alba Iulia, (A.S.C.O.R.) vine cu initiativa de a solidariza cu prietenii, cunoscutii si familiile victimelor, prin rugaciune pentru a stinge flacarile din „Colectiv” si pentru a a arata ca flacara Romaniei neignorante este inca vie.

 

Impreuna, Alba Iulia se va unii din nou, sub un stindard negru, de data aceasta pentru a demonstra ca Biserica nu este separata de popor, ci poporul este Biserica, de aceea Protopopiatul Alba Iulia si Arhiepiscopia Alba Iuliei, alaturi de ASCOR, nu pot sta deoparte, ci au un mesaj de transmis. Suntem alaturi de voi fratilor si va purtam in rugaciuni!

Dumnezeu sa ne ajute la toti! IN COLECTIV, PENTRU „COLECTIV”!

 

 

Slevas Teofil Mihail

vicepresedinte A.S.C.O.R. filiala Alba Iulia

(Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea