Rămâi conectat

Curier Județean

Mari scriitori din întreaga țară vin la Alba Iulia pentru a șasea ediție a Colocviilor Romanului Românesc Contemporan

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 31 mai -2 iunie 2013 vor fi prezenți  la Alba Iulia scriitori din întreaga țară, participanți la Coloviul romanului românesc contemporan, un eveniment literar ce se va desfășura pentru a șasea oară consecutiv la Alba Iulia.

Organizat  de Consiliul județean Alba,Filiala Alba-Hunedoara a U.S.R., Biblioteca județeană ”Lucian Blaga”, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, ediția din acest an va avea ca temă ”Romanul – ficțiune și/sau evaziune”  iar ca director pe domnul Nicolae Manolescu, presedintele U.S.R.

Potrivit organizatorilor, “lucrările colocviului se vor desfășura sâmbătă 1 iunie, la Palatul Apor – Sala Senatului, începând cu orele 10,00 cu participarea scriitorilor Gabriel Chifu,  Irina Petras, Mircea Mihăieș, Radu Aldulescu, Petru Cimpoeșu, Livius Ciorcârlie, Gheorghe Schwartz, Alexandru Vlad, Doina Ruști, Aurel Maria Baros, Virgil Podoabă, Radu Mareș,Florina  Ilis, Adrian Alui Gheorghe, Mariana Gorczyca, Dumitru Hurubă, Cornel Nistea.”

„Ne bucurăm să avem din nou la Alba Iulia cei mai importanți scriitori contemporani ai României. Colocviile romanului românesc alături de Colocviul tinerilor scriitori, sau de Târgul de carte Alba Transilvana, sunt doar câteva din evenimentele prin care Consiliul Județean Alba a făcut remarcat județul Alba pe harta literară a României.” – a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Cu acest prilej va avea loc și lansarea volumului ”Recviem pentru nimiciri și tăceri”, ultima apariție editorială semnată Aurel Pantea, într-o prezentare onorantă a Președintelui Uniunii Scriitorilor din România,domnul Nicolae Manolescu.

foto: Palatul Apor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea