Rămâi conectat

Actualitate

MApN: Paradă militară de Ziua Naţională a României de aproximativ 850.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Parada militară ce se va desfășura la București de 1 Decembrie – Ziua Națională a României va costa aproximativ 850.000 de lei, după cum au declarat oficiali din Ministerul Apărării Naționale. Peste 450.000 de lei reprezintă bani alocaţi din bugetul ministerului iar 400.000 de lei este suma aprobată de Guvern pentru a acoperi costurile totale.

Reprezentanții MApN susțin că în acest an, parada de 1 Decembrie este mai puţin fastuoasă, iar costurile sunt mult mai mici comparativ cu anii trecuți. Astfel, în acest an va lipsi tehnica grea, în schimb vor defila blindatele uşoare. Totodată, costurile reduse din acest an se datorează şi faptului că se efectuează mai puţine antrenamente înainte de parada oficială.

Ministerul Apărării Naţionale va participa anul acesta la parada organizată la 1 Decembrie cu peste 1.300 de militari, tehnică de luptă ale tuturor categoriilor de forţe, inclusiv aeronave de luptă şi transport, fiind prezentă pentru prima dată şi maşina blindată de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosită în Afganistan de către militarii români.

Biroul de presă al MapN precizează că activităţile desfăşurate la nivelul garnizoanelor din ţară vor fi cunoscute după ce acestea își vor finaliza programul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea