Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mână criminală? Incendiu suspect la casa de copii din Tiur, Blaj. În 2013, aceeași clădire a fost mistuită de foc

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pompierii din cadrul Gărzii Blaj au fost solicitați, miercuri, în jurul orelor 20.00, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de tip familial din cartierul Tiur, din municipiul Blaj.

Nu au fost înregistrate victime, întrucât cei 10 copii între 9 și 18 ani care locuiesc în centru nu se aflau în imobil la momentul izbucnirii flăcărilor.

Potrivit ISU Alba incendiul a fost localizat intervenindu-se pentru izolarea și eliminarea sa cu două autospeciale cu apă și spumă.

Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz și iau în calcul varianta interven’iei unei „mâini criminale”, care să fi provocat inten’ionat incendiul. Cine ar fi putut să facă   acest lucru și de ce, sunt întrebări la care organele abilitate vor trebui să răspundă după finalizarea cercetărilor.

UPDATE ISU Aba: Garda de intervenție Blaj a intervenit aseară, la ora 19.53, în municipiul Blaj, cartierul Tiur, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a unei case de copii de tip familial. În momentul izbucnirii incendiului, în casă se aflau 10 copii şi un îngrijitor care s-au autoevacuat fără probleme. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD. Ca urmare a incendiului au ars un pat, un dulap și pardoseala pe aproximativ 2 mp și s-au degradat tavanul și un geam de termopan

Din nou o mână criminală? 

Alarmant este faptul că acest centru, în care trăiesc  zece copii instituționalizați cu deficienţă mintală uşoară sau medie, ia foc pentru  a doua oară în mai puțin de șase luni. În octombrie 2013, clădirea a fost distrusăde foc în proporție de circa 80 la sută. Incendiul a fost atunci provocat atunci de un tânăr de 16 ani care a încercat să se răzbune pe unul dintre copii din centrul respectiv, cu care avusese un conflict.

Lucrările pentru renovarea clădirii distruse în incendiul de anul trecut au fost  finalizate recent.

Au fost atunci mistuite de flăcări acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din plăci bituminoase ondulate pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, 12 paturi cu lenjeria aferentă, mobilier din camera de zi, haine (aproximativ 150 kg), patru birouri şi scaune din lemn, 12 dulapuri de haine din lemn, 11 uşi de interior din pvc, 2 uşi de exterior din pvc cu geam termopan, 10 ferestre din pvc cu geam termopan, patru mese cu 12 scaune din sala de mese, materiale şi rechizite şcolare copii.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea