Rămâi conectat

Actualitate

Majoritatea tinerilor din România care au carduri evită plăţile prin internet banking

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 66% din tinerii de până în 25 de ani, din România, au un cont curent deschis la o bancă din România, potrivit unui studiu. Mai puţin de jumătate dintre aceştia folosesc însă internet banking.

internet-banking„Doar 29% dintre tineri folosesc internetul pentru a plăti facturi și a face transferuri de bani. 59% fac cumpărături online, iar procentul scade la 40% în cazul adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani”, relatează Roxana Vântu, reporter Digi24.

Specialiştii spun că de multe ori tinerii nu reuşesc să folosească eficient produsele financiare, chiar dacă i-ar putea ajuta să-şi gestioneze mai bine banii. 58% dintre tineri câştigă cel puţin 1.000 de lei, iar 67% dintre ei încă primesc bani de la părinţi.

„Avem nevoie de o educaţie financiară mai bună a tinerilor, tot studiul arată că 80% din tineri cheltuiesc banii pe ieşiri în oras, pe haine, în general nu reuşesc să economisească. Prin internet banking poți avea o privire de ansamblu a intrărilor și cheltuielilor tale, poți vedea ce ai făcut bine, rău luna trecută, poți face o planificare”, spune Cătălin George Ioniță, reprezentantul unei bănci comerciale.

Situaţia se schimbă în cazul tinerilor care au o afacere şi au depăşit vârsta de 25 de ani. Este cazul Andrei Pascu. Orice minut economisit printr-o plată online contează enorm şi nici nu ia în considerare plata facturilor la ghişee.

„Este timp pierdut, nici măcar nu este timp folosit constructiv, faci un drum, îl pierzi în trafic, cel puţin o oră dus-întors, indiferent unde ai avea treabă în oraş”, spune Andra Pascu.

Jumătate dintre tinerii de 20-25 de ani participanţi la studiu sunt angajaţi.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea