Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MÂINE: Mare întrecere de vâslit în canotci pe râul Mureş, la Alba Iulia. „Descoperă Rowmania”, alături de campionul Ivan Patzaichin. PROGRAMUL evenimentului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru prima dată pe râul Mureş, sâmbătă, 17 august, începând cu ora 9:00, va avea loc competiţia de vâslit în canotci 10+1, organizată de  Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Administraţiei Naţionale Apele Române. Albaiulienii vor avea ocazia de a vâsli alături de marele campion Ivan Patzaichin. Evenimentul se va desfăşura în zona Podului din cartierul Partoş, la  ieşirea spre Sebeş, iar intrarea va fi liberă.

Întotdeauna mi-a plăcut la Alba Iulia şi cred că e un oraş cu un mare potenţial turistic, mai ales acum când Cetatea arată atât de frumos. Am pornit turneul „Descoperi Rowmania” în primăvară, cu intenţia de a descoperi locuri frumoase din România, şi de a-i provoca pe oameni să iasă mai mult în natură, să facă mişcare şi să experimenteze sporturile de apă. Alba Iulia nu putea să lipsească! Mi-ar plăcea ca această competiţie de vâslit să devină aici o tradiţie şi să avem ocazia să ne revedem la ediţia de anul viitor. În orice caz, echipa câştigătoare la jocurile de aici de sâmbătă va reprezenta oraşul la finala de la Tulcea, de peste două săptămâni, iar eu îi urez succes de pe acum!” a declarat  Ivan Patzaichin.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La competiţie, albaiulienii sunt aşteptaţi să participe în calitate de concurenţi sau de spectatori. Fiecare echipaj  înscris în concurs va fi format din 11 concurenţi, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă. Înscrierile s-au făcut până pe data de 15 august, dar vor fi posibile şi la faţa locului.

Fiecare participant va primi un tricou personalizat, vestă de salvare, şi instrucţiuni. Se va stabili ordinea intrării în concurs a echipelor şi înainte de a începe competiţia, participanţii vor primi un instructaj efectuat de către membrii echipei Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru a-i ajuta să se acomodeze cu ambarcaţiunea. Concurenţii vor învăţa să vâslească, să dirijeze ambarcaţiunea şi să comunice eficient între ei în timpul concursului. Concursul este deschis amatorilor şi nu presupune cunoştinţe sau abilităţi specifice vâslitului la momentul înscrierii, competiţia având un caracter puternic de teambuilding, oferind un pretext de socializare, de însuşire a unor abilităţi noi, de sensibilizare şi de promovare a Municipiului Alba Iulia ca destinaţie turistică de excelenţă.

Concursul se va desfăşura pe o distanţă de 200 de metri iar fiecărui echipaj îi va fi cronometrat parcursul. La sfârşitul concursului, va fi organizată festivitatea de premiere, iar echipa câştigătoare va reprezenta Municipiul Alba Iulia la finala organizată la Tulcea, în perioada 30 august – 1 septembrie 2013, unde vor intra în competiţie toate oraşele participante.

Programul evenimentului:

9.00 – 11.30 – Înscrieri echipe şi antrenamente (acomodarea cu ambarcaţiunea)
11.00 – 11.30 – Demonstraţie de vâslit cu Ivan Patzaichin
11.45 – 12.00 – Stabilirea ordinii de intrare în concurs şi şedinţa tehnică
12.00 – Start competiţie (serii de câte 3 bărci)
14.00 – Festivitatea de premiere

Descoperă Rowmania  – este o campanie naţională de promovare a patrimoniului local şi urmăreşte descoperirea bogăţiilor naturale ale ţării prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură, dar urmăreşte şi conştientizarea şi sensibilizarea celor prezenţi cu privire la resursele naturale ale ţării noastre, şi cu privire la responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a proteja mediul înconjurător pentru a nu compromite resursele de dezvoltare ale generaţiilor viitoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident în Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluției: Un scuter, ”pus la pământ” de o dubă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluției: Un scuter, ”pus la pământ” de o dubă Un accident rutier a avut loc joi după-masa, în jurul orei 16.00, pe Bulevardul Revoluției, în giratoriul din zona Mercur. Un scuter a fost lovit de o dubă. Citește și: VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea